LOIMAALLA on todettu yhteensä seitsemän uutta koronatartuntaa keskiviikon ja torstain aikana.
Keskiviikkona todettiin kaksi tartuntaa. Toisessa on kyse uudesta tapauksesta, josta Loimaan kaupungin terveydenhuollossa ei ole varmaa tietoa, mutta tartunnan epäillään olevan ulkomailta peräisin. Tartunnan johdosta asetettiin neljä loimaalaista karanteeniin. Altistuneita oli enemmän, mutta osa altistuneista oli rokotettuja eikä heitä asetettu karanteeniin.
Toinen keskiviikkona todetuista tartunnoista koskee Loimaan kaupungin organisaation sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikkaa. Keskiviikkona todetun tartunnan johdosta asetettiin karanteeniin seitsemän henkilöä, joista kaksi tartunnan saaneen lähipiiristä ja viisi työpaikalta kaupungin sote-puolelta.

Torstaina todettiin viisi koronatartuntaa. Yksi torstain tartunnoista liittyy aiemmin keskiviikkona todettuun tartuntaan kaupungin sote-organisaatiossa. Tapauksen johdosta asetettiin karanteeniin kuusi henkilöä, joista neljä lähipiiristä ja kaksi työpaikalta kaupungin sotesta.
Kolme torstaina todetuista tartunnoista liittyy toisiinsa, ja ne juontavat alkuviikosta todettuun tartuntatapaukseen, joka on peräisin ulkomailta (LL 29.9.). Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo tartunnan saaneiden olevan aiemmin sairastuneiden lähipiiristä.
Hän sanoo, että kyseisten kolmen tartunnan johdosta asetettiin karanteeneja, jotka koskevat Mellilässä päiväkoti Melliä ja yhtä perhepäivähoitoryhmää sekä Loimaan keskustassa Keskuskoulua.
Heikkinen kertoo, että isoin määrä altistuneita tuli päiväkoti Melliin, jossa asetettiin karanteeniin 16 henkilöä. Perhepäivähoitoa koskevia karanteeneja asetettiin yksi ja Keskuskoulua koskevia viisi.
Lisäksi torstaina todettiin yksi tartunta, jonka arvellaan liittyvän aiemmin keskiviikkona todettuun tartuntaan, jonka epäillään olevan ulkomailta peräisin.

Perjantaina Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 56 ja eristyksessä 12 henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 196 ja Oripäässä 38 koronatartuntaa koko pandemian aikana.
Heikkinen summaa Loimaalla jylläävän nyt kolme tartuntaketjua ja tartuntojen pyörivän ennen kaikkea rokottamattomien keskuudessa. Hän muistuttaa, että etenkin rokottamattomien tai vasta ensimmäiseen kertaan rokotettujen on syytä muistaa huolehtia maskien käytöstä sekä riittävistä turvaväleistä esimerkiksi työpaikoilla ja niiden taukotiloissa.

 

Juttua on korjattu ke 6.10. klo 12.55 siten, että keskiviikkona todetun sote-työpaikkaa koskevan tartunnan alkuperä on poistettu. Kohdassa mainittiin aiemmin virheellisesti, että tartunta olisi juontanut aiemmin viikonloppuna ilmi tulleeseen tartuntaan pienessä loimaalaisessa yrityksessä.