Pop up -ryysis yllätti positiivisesti

0
Lauantaina pidetty rokotuspäivä toi paikalle 700 neljännen rokotteen ottajaa. Kuva: Sari Holappa

ORIPÄÄ Toista kertaa Oripään terveysasemalla järjestetty pop up -koronarokotustapahtuma innosti väen liikkeelle, sillä reilun 1300 asukkaan kunnasta kävi maanantaina piikillä peräti 113. Se oli lähes kaksinkertainen määrä kuuden viikon takaiseen, milloin rokotteen kävi ottamassa noin 60.

Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkisen mukaan suurin osa oli hakemassa toista rokotettaan, ensimmäisen sai puolestaan  noin 40.

Tämä oli varsin hyvä päivä, hän kiitteli ja sanoi pahimman tungoksen osuneen tapahtuman alkuun mutta jonoa kuitenkin riittäneen kahden ja puolen tunnin aikana lähes loppuun saakka.

Väkeä vastaanottamassa ollut sairaanhoitaja Jenni Santamäki sanoi ryysiksen yllättäneen tällä kertaa positiivisesti. Ihmisiltä saamansa palautteen mukaan tapahtuma koettiin hyvinkin tarpeelliseksi.

Moni sanoi, ettei olisi tullut, ellei rokotetta olisi saanut kotikunnasta.

Seuraava pop up -rokotus pidetään joulukuun 8. päivä, jolloin annetaan toinen annos niille, jotka saivat maanantaina ensimmäisensä.

Ja jos on vielä ykkösannoksen saajia, niin tietenkin rokotamme mielellämme myös heidät, Mari-Kaisa Heikkinen totesi.

RIIHIKOSKEN yhtenäiskoulua käyvä Vilho Saarelainen, 14, oli saanut ensimmäisen rokoteannoksensa koulussa, mutta halusi tulla hakemaan toisen pop upista, koska se oli nyt mahdollista.

Olisin muuten mennyt varmaan Loimaalle tai odottanut koulun rokotetta, hän pohti ja uskoi monen miettineen aiemmin, lähteäkö ajamaan rokotuksen perässä Loimaalle saakka.

Eeva-Maria Ojanperä puolestaan kertoi hakeneensa ensimmäisen annoksensa Loimaalta. Hän oli silti tyytyväinen, että myös Oripäässä sai rokotteen.

Tänne on kuitenkin monella helpompi tulla.

Myös Aku Nieminen kiitteli helppoutta, vaikka sanoikin, että olisi joka tapauksessa käynyt ottamassa toisen rokotteensa jossain muualla, jos se ei olisi onnistunut Oripäässä. Ensimmäisen hän oli saanut koulussaan. Nuori mies oli valmis myös kolmanteen annokseen, jos sellainen tulee.