Korona viettää hiljaiseloa

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Sekä Loimaalla että Oripäässä on vältytty alkuviikon aikana uusilta koronatartunnoilta. Yksittäisiä altistumisia on tullut toisilta paikkakunnilta, mutta henkilöitä ei ole asetettu karanteeniin täyden rokotussuojan ansiosta.

Tällä hetkellä Loimaalla on eristyksissä kaksi henkeä ja karanteenissa kuusi. Oripäässä on puolestaan eristyksissä ja karanteenissa yksi.

Mahdollisia altistumisen paikkoja ei ole ollut.

Kolmatta rokotusannosta annetaan tällä hetkellä kaikille yli 60-vuotiaille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille. Kolmas rokotus voidaan antaa vasta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Aikoja voi varata sähköisesti tai soittamalla rokotepuhelimeen.

Ensimmäisen rokotusannoksen on saanut Loimaalla 74,7 prosenttia ja toisen 69,1. Oripäässä on ensimmäisen saanut 73,6 prosenttia ja toisen 66. Ypäjällä on ensimmäisen rokotteen saajia 78,6 prosenttia ja toisen 70,1.

Oripäässä rokotuskattavuus on erityisen alhaista 25–29-vuotiaiden keskuudessa. Ikäryhmästä on saanut ensimmäisen rokotuksen 63,5 prosenttia ja toisen vain 38,1.