Alkuviikolta 34 tartuntaa Loimaalla ja viisi Oripäässä

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin maanantaina yksi ja tiistaina 33 uutta koronatartuntaa. Oripäähän kirjattiin viisi koronatartuntaa tiistaina.
Loimaan kaupungin terveydenhuolto sai suuresta osasta tiistain tartuntoja tiedon vasta myöhään tiistai-iltana, ja tapausten selvittely oli vielä osittain kesken keskiviikkona iltapäivästä.
Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että Metsämaan koulua koskevia tartuntoja oli ilmennyt useampia eri luokilta. Keskiviikkona iltapäivästä tarkkaa tartuntamäärää ei voitu terveydenhuollosta antaa, koska jäljitys oli kesken.
Heikkisen mukaan Metsämaan koulun tapauksia koskevat karanteenit keskittyvät lähinnä tartunnan saaneiden perhepiiriin. Hänen mukaansa terveydenhuolto ei käy tässä koronatilanteessa kaikkia kontakteja enää järjestelmällisesti läpi.
Loimaalaisia päiväkoteja koskevia tartuntoja ei Heikkisen mukaan alkuviikolta ollut ilmennyt toisin kuin vielä keskiviikkona aamupäivästä näytti jäljityksen alkuvaiheessa.
Kokonaisuutena alkuviikon tartunnoissa on mukana paljon perheitä koskevia tartuntoja.
Oripäässä tiistaina ilmenneistä tartunnoista Heikkinen kertoo, että ne jakaantuvat kahteen erilliseen tapaukseen, joista toinen on perhepiiriä koskevia tartuntoja.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 463 ja Oripäässä 72 tartuntaa koko pandemian aikana.

Kaupungin terveydenhuolto järjestää tällä viikolla loimaalaisia ja oripääläisiä koskevat massarokotukset Hirvihovissa. Nelipäiväiset rokotukset alkoivat tiistaina ja kestävät perjantaihin saakka.
Heikkinen kertoo, että ensimmäisenä päivänä noin 950 henkilöä sai koronarokotteen Hirvihovissa. Hänen mukaansa tiistain rokotukset sujuivat hyvin. Hän sanoo, että terveydenhuollolla olisi rokotteiden ja henkilökunnan puolesta resursseja rokottaa enemmänkin ihmisiä tällä viikolla, arviolta 2 000 per päivä.
Heikkinen sanoi keskiviikkona iltapäivästä, että loppuviikon rokotuksiin voi tulla myös ilman ajanvarausta heti kun Hirvihovin ovet aukeavat. Hänen mukaansa rokotukseen voivat tulla tuolloin ilman ajanvarausta kaikki ikäryhmät viidestä ikävuodesta ylöspäin.
Terveydenhuolto on varannut Hirvihovin rokotuksiin yhteensä 8 000 rokoteannosta neljälle päivälle (LL 10.1.).

 

Uutista on päivitetty keskiviikkona klo 14.14. Uutiseen on lisätty tai tarkennettu Metsämaan koulua, loimaalaisia päiväkoteja sekä Oripään tartuntoja koskevia tietoja. Lisäksi juttuun on lisätty massarokotuksia koskevia tietoja.