Järki hoi!

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Olen seurannut mielenkiinnolla muiden ehdokkaiden mainoksia. Todella monet lupaavat omaan alaansa liittyviä asioita. Muun muassa olen törmännyt seuraaviin: Sairaankuljetuksen 24 h työvuorot. Palkka kuntoon. Hoitajille lyhyemmät työpäivät. Henkilöstön täydennyskoulutus ja vaikka mitä muuta.

On tärkeää ymmärtää mitä asioita aluevaltuustossa päätetään. Tärkeimpinä asioina ovat strategiset asiat. Missä sijaitsee palveluasemat? Miten rahaa käytetään? Tehdäänkö yhteistyötä vaikkapa naapuri hyvinvointialueen kanssa?
Näitä asioita siellä päätetään. Toki poliittisella ohjauksella voidaan vaikuttaa vaikka eri alojen ja talojen henkilöstöpolitiikkaan. Hyvä henkilöstöpolitiikka kun säästää varoja. Poliittisella ohjauksella voidaan vaikuttaa vaikka organisaatioiden kokoon ja vaikuttaa siten, että saisimme enemmän niitä tekijöitä, jotka ovat sinun ja minun tukena kun sattuu ja tapahtuu

Emme tarvitse raskaita organisaatioita, joissa on ihmisiä tekemässä sellaisia asioita, jotka eivät vaikuta sinun tai minun tarvitsemaan apuun. Tarvitsemme niitä ihmisiä, jotka toimivat suoraan ihmisten kanssa lastensuojelussa, Tyks akuutissa, Loimaan aluesairaalassa tai kun talo palaa. Niitä me tarvitsemme.

Kun olet lukenut tämän mielipiteen, niin istu alas ja ole rehellinen. Haluatko valtuustoon sellaisen henkilön, joka ymmärtää edes jollakin tasolla mitä valtuutetun tulee tehdä vai sellaisen joka keskittyy lupaamaan vähän kaikkea. Lisää palkkaa, paremmat työajat ja kaikkea kivaa kaikille. Monelle tulee olemaan iso yllätys kun huomaakin, että en pystynyt pitämään lupaustani parantaa sosiaalitoimen palkkoja satoja euroja.

Rahat ovat tiukilla ja vähästä tullaan jakamaan. Tehdään se niin hyvin kuin voidaan. Ajatellaan koko Varsinais- Suomea ja niitä ihmisiä, jotka tällä alueella tarvitsevat apua. Tehdään tämä yhdessä.

Vesa Truhponen
Aluevaaliehdokas (liik.)
Loimaa