Kuumemittarit ovat koetuksella. Kun korona alkaa hellittää, influenssa nostaa päätään.

LOIMAALLA on todettu yksi koronatartunta maanantaina ja 23 tiistaina. Oripäästä ei ole uusia todettuja tartuntoja alkuviikolta.
Laboratoriotestein todetut tartuntamäärät eivät kerro koko kuvaa paikallisesta pandemiatilanteesta, sillä Loimaan kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen muistuttaa, ettei ihmisten kotonaan ottamat pikatestit sisälly virallisiin tilastoihin. Hänen mukaansa kotitestien ottaminen lisääntyy.
Loimaan terveydenhuolto ilmoitti viime viikolla, ettei lieväoireisten sekä perusterveiden aikuisten ja lasten tarvitse enää välttämättä hakeutua terveydenhuollon laboratoriotestiin, eikä pikatestin kotonaan ottaneiden tarvitse ilmoittaa positiivisesta testituloksesta terveydenhuoltoon (LL 14.1.).
Alkuviikolla virallisesti todettujen tartuntatapausten määrä kertoo Heikkisen mukaan siitä, että osalla ihmisistä on edelleen tarve hakeutua laboratorionäytteeseen ja heillä on oikeus päästä testiin, jos he tarvitsevat esimerkiksi virallisen eristyspäätöksen. Hänen mukaansa sairauspoissaolotodistusta varten ei tarvitse laboratorionäytteeseen hakeutua, koska terveydenhuolto voi kirjoittaa todistuksen pelkkien oireidenkin perusteella.
Kaupungin terveydenhuolto on kontaktoinut alkuviikolta positiivisen laboratoriotuloksen antaneet. Heikkisen mukaan tapauksia on laidasta laitaan, kuten perheen sisäisiä tartuntoja sekä sote-työntekijöitä ja koululaisia koskevia tartuntoja. Hänellä ei ole tiedossa, että tartunnat koskisivat sote-henkilökunnan kautta esimerkiksi paikallisia palveluasumisyksiköitä. Hän arvioi sairastuneiden olevan ennen kaikkia lapsia ja nuoria.
Heikkinen kertoo, että alkuviikolta ilmenneiden tartuntojen johdosta on asetettu karanteeniin lähinnä sairastuneiden perheenjäseniä, joilla ei ole rokotussuojaa.

Loimaalaisista 12 vuotta täyttäneistä kolmannen rokoteannoksen on saanut 52,4 ja oripääläisistä 45,9 prosenttia. Koko Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä vastaava osuus on 44,8. Ypäjäläisistä 12 vuotta täyttäneistä kolmannen annoksen on saanut 40,6 prosenttia.
Rokotuskattavuus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaina päivittämiin tietoihin.
Heikkinen on tyytyväinen siihen, että Loimaa on kolmannen annoksen rokotuskattavuudella aivan Varsinais-Suomen kärkipäässä.