Savo Volley myrskysi Hurrikaanin yli

0

Hurrikaani-Loimaa – Savo Volley 0-3 (18-25,21-25,18-25)

Keskiviikko- iltana hallitseva Suomen cup- mestari Savo Volley antoi Loimaalla myrskyvaroituksen. Viime viikonloppuna Timo Tolvasen valmentama savolaisjoukkue pudotti ensin Valepan Suomen cupin välierässä ja päivää myöhemmin lauantaina finaalissa tyrmäsi Kokkolan Tiikerit. Vaikka Tolvanen oli antanut joukkueelle pari päivää aikaa juhlia mestaruutta, se ei näkynyt liigan kärkijoukkueen pelaamisessa millään tavalla. Päinvastoin. Joukkueen pelitapa oli tehokas ja raikas. Kun kokeneet pelaajat Antti Siltalan johdolla näyttivät nuoremmille esimerkkiä, ei Savosta löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä. Hurrikaanin olisi tarvinnut voittaakseen onnistua ihan täydellisesti syöttöruudussa, mutta nyt se ei sitä tehnyt. Savon japanilaislibero Sho näytti puolustamisen mallia, ja sen lisäksi Siltalan ja Michael Michelaun vastaanottopelaaminen oli melkein virheetöntä. Tämän jälkeen maajoukkueportteja kolkuttelevalla passari Fedor Ivanovilla oli helppo työ rakentaa hyökkäyspaikkoja koko hyökkäysarsenaalille.

– Kaverit tekivät tänään oman pelaamisen helpoksi. Ei tarvinnut juosta pallon perässä juuri lainkaan, Ivanov kiitteli.

Samaa ei voi sanoa Santeri Välimaan iltapuhteesta. Kotijoukkue oli läpi ottelun vaikeuksissa vastaanoton kanssa, ja Välimaa joutui monta kertaa passaamaan neljän metrin tuntumasta.

– Meillä vastaanotto ei antanut mahdollisuuksia hyökkäyspelissä mihinkään. Liikaa jouduttiin pelaamaan rauhallisen ja ison passin kautta laidasta. Ja siellä oli aina vastassa ulottuva ja fyysinen torjunta, Jussi Heino manasi.

Kun kotijoukkueelta puuttui keskihyökkäyksen uhka, Savo Volleyn ilta helpottui huomattavasti.

– Ei jäänyt positiivinen fiilis, vaikka kentälle pääsinkin, Hurrikaanin parhaana palkittu Lauri Vanhanen myönsi.

– Meillä jäi kenttään liikaa helppoja palloja, mies jatkoi. Heino vaihtoi kentältä vuoron perään Aleksi Muukkosen ja Luka Marttilan pois, mutta vaihdotkaan eivät tuoneet muutosta. Suurin positiivinen muutos oli Vanhasen tulo yleispelaajaksi, jolloin isäntien vastaanotto rauhoittui edes hiukan.

Tappio Savolle katkaisi Hurrikaanin neljän ottelun voittoputken. Joukkueen taistelu jopa viidennestä sijasta jatkuu kiivaana. Tällä hetkellä näyttää, että neljä parasta joukkuetta ovat karkumatkalla, mutta sijoista 5-8 käydään kova taistelu Raision Loimun, Karelian Hurmoksen, Hurrikaanin ja Vantaa Ducksin välillä.

Hurrikaanin ja valmennuksen on onnistuttava nollaamaan keskiviikon kotitappio mahdollisimman totaalisesti, sillä seuraava tärkeä ottelu on jo lauantaina Kokkolassa. Tällä kaudella Hurrikaani on kolme kertaa Kokkolan Tiikereille hävinnyt, mutta mitään paniikkia Heino ei asiasta ottanut.

– Nuorelle joukkueelle on tärkeintä saada itseluottamus takaisin. Vastaanottopelaaminen on paljon itseluottamuksesta kiinni, ja lauantaina on uusi mahdollisuus.

 

Loimaan Lehti näytti ottelun suorana lähetyksenä. Katso tallenne ottelusta.