VARSINAIS-SUOMI Tyksissä joudutaan supistamaan leikkaustoimintaa, koska potilaille ei ole riittävästi jatkohoitopaikkoja perusterveydenhuollossa. Muun muassa suunniteltua vatsaelinkirurgian leikkaustoimintaa T-sairaalassa Turussa vähennetään. Myös Tyks Ortossa joudutaan perumaan leikkauksia.

Jatkohoitopaikkojen puute on johtanut ylikuormitukseen osastoilla ja työntekijöiden uupumiseen.

Sairaalajohtaja Petri Virolaisen mukaan tilanne on harmittava. Hänen mukaansa henkilöstö ja tilat riittäisivät erikoissairaanhoidon ja päivystyksen tarpeisiin, mutta jatkohoitoon resurssit eivät veny ilman ylikuormitusta.

– Supistamme leikkauslistoja niin, että jatkamme edelleen vaativaa keskitettyä kirurgiaa, syöpäkirurgiaa sekä muuta kiireellistä kirurgiaa ja hoidamme työkyvyttömyyttä aiheuttavia sairauksia, toimialuejohtaja Arto Rantala vatsaelinkirurgian ja urologian klinikalta sanoo.

Supistettua toimintaa tullaan jatkamaan ainakin lähikuukaudet, jona aikana selviää suunniteltujen lisätilojen avaaminen T-sairaalassa.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä