Lastentalo puretaan Loimaan maisemasta hiljalleen kevään aikana

0
Purku-urakoitsijan edustaja Pasi Musku poisti Lastentalosta vanhoja loisteputkia, jotka ovat ongelmajätettä.

LOIMAA Entisen Lastentalon päiväkodin purkaminen on alkanut. Viimeisen parin viikon aikana rakennuksen sisätiloista on siivottu kalusteita ja muita jäljelle jääneitä materiaaleja.
Rakennuksen purkaa kaupungin kilpailutuksen voittanut Karri Räikkä oy. Urakoitsijan edustaja Pasi Musku arvioi, että rakennuksen varsinainen niin sanottu massiivipurku käynnistyy todennäköisesti maaliskuun alkupuolella.
– Sitten alkaa seinää kaatua, hän sanoo ja huomauttaa, että purkuaikatauluun vaikuttaa muun muassa kaluston saatavuus muilta työmailta.
Lastentalo puretaan kokonaan, ja alue maisemoidaan. Musku sanoo rakenteiden purkamisen kestävän noin kuukauden päivät, sillä purkaminen vaatii niin koneellista kuin ihmiskäsin tehtävää lajittelua.
Lastentalon purkaminen maksaa kaupungille arvonlisäverottomana vajaat 68 000 euroa (LL 15.12.2021).

Lastentalon sisätilojen siivous on loppusilausta vaille valmis.

Lastentalon päiväkoti täytti 50 vuotta viime vuosikymmenellä. Se on ollut tyhjillään jo usean vuoden. Päiväkoti poistettiin käytöstä osana keskustan alueen päiväkotiratkaisuja. Kaupunki ei lähtenyt remontoimaan sisäilmaongelmien vaivaamaa kiinteistöä.
Asemakaavassa lastentalon tontti on osoitettu yleisten rakennusten alueeksi. Samalla tontilla sijaitsee myös Kuukantalo.
Kaupunginjohtaja Jari Rantala kertoo, että Lastentalon tontti on mukana yhtenä vaihtoehtona suunniteltaessa uutta iäkkäiden asumispalveluyksikköä Loimaan keskustan alueelle.
– Siinä selvitetään parhaillaan vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja, hän kertoo ja korostaa, ettei Lastentaloa kuitenkaan pureta mahdollisen asumispalveluyksikön takia.
Jos iäkkäiden uusi asumispalveluyksikkö ei tule aikanaan Lastentalon tontille, Rantala sanoo tontin jäävän yleishyödyllisten palvelurakennusten alueeksi. Hän sanoo, ettei Lastentalon tontti ole tarkoitettu asuinrakennuksia eikä varsinaista kauppatoimintaa varten.

Rakennukseen on tehty ilkivaltaa sen jälkeen, kun päiväkoti lopetti toimintansa.