Mistä työntekijöitä nyt ja tulevaisuuudessa

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Loimaan Lehden kirjoitus (8.2.) työntekijöiden saatavuusongelmasta Loimaalla oli hyvä ja laaja. Loimaan uusi kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen on aloittanut vauhdikkaasti Loimaan seutukaupungin toimivuuden ja imagon eteenpäin viemistä. Se on erittäin hyvä asia. Kyllä edellinen oli myös hyvä.

Lukiessani kirjoitusta, minua jäi kuitenkin mietityttämään, että jotain puuttuu. Mielestäni olisi erittäin hyvä asia saada tähän ryhmään vielä muutama loimaalainen ammattiliiton ja työttömien edustaja.

Ammattiliitoilla on Suomessa paljon tutkittua tietoa, miten työllisyys/työttömyys tänä aikana muuttuu. Ammatit ovat muuttuneet viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana valtavasti.

Nuoret eivät ole enää kouluttautuneet perinteisille liukuhihna-aloille eikä sellaisille, joissa on suuri fyysinen vaativuustaso. Esimerkkeinä voisi olla rakennus- ja putkimiehet. Tämän me varmasti kaikki tiedämme, mutta ammattiliitoilla voisi olla näissä asioissa joitain annettavaa tulevaisuuteen.

Työttömien edustajan kautta työryhmä saisi tietoa, miksi työttömän on vaikea työllistyä, mitä he ajattelevat Loimaan työllisyydestä, olisiko jotain muutettavaa työpaikkojen käytännöissä ja viihtyvyydessä. Tässä muutamia ajatuksia.

Ari Laaksonen

Kaupunginvaltuutettu (sd.)