Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

VARSINAIS-SUOMI Laaja etätyösuositus on edelleen voimassa toistaiseksi. Varsinais-Suomessa seurataan valtakunnallista suositusta. Tarkoituksena on, että valtakunnallinen etätyösuositus päättyisi 28. helmikuuta.

Sairaanhoitopiirin koronaryhmän mukaan hiihtoloman jälkeen helmikuun päättyessä voidaan luopua maskisuosituksesta 1.–4.-luokkalaisille. 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille sekä opiskelijoille suositellaan vielä maskia.

Koronatartuntojen pieni alamäki Varsinais-Suomessa on taittunut. Ilmaantuvuus on pysynyt melko samana, mutta on todellisuudessa korkeampi kuin mitä testien kautta saadaan tietoon.

– Tartuntamäärät ja ilmaantuvuus eivät enää ole laskeneet samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Sen sijaan positiivisten testitulosten osuus on yhä noussut ja on nyt 44,3 prosenttia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo.

Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on THL:n mukaan sataatuhatta asukasta kohti 1 243. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 1 247.

Rokotusten ottaminen on hidastunut, mutta Varsinais-Suomessa tilanne on Marttilan mukaan hyvä. Ensimmäisen rokotteen on ottanut jo 90,5 prosenttia, toisen annoksen on ottanut 88,1 prosenttia ja kolmannen annoksen 61,2 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä varsinaissuomalaisista.