Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

VARSINAIS-SUOMI Laaja etätyösuositus on edelleen voimassa toistaiseksi. Varsinais-Suomessa seurataan valtakunnallista suositusta. Tarkoituksena on, että valtakunnallinen etätyösuositus päättyisi 28. helmikuuta.

Sairaanhoitopiirin koronaryhmän mukaan hiihtoloman jälkeen helmikuun päättyessä voidaan luopua maskisuosituksesta 1.–4.-luokkalaisille. 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille sekä opiskelijoille suositellaan vielä maskia.

Koronatartuntojen pieni alamäki Varsinais-Suomessa on taittunut. Ilmaantuvuus on pysynyt melko samana, mutta on todellisuudessa korkeampi kuin mitä testien kautta saadaan tietoon.

– Tartuntamäärät ja ilmaantuvuus eivät enää ole laskeneet samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Sen sijaan positiivisten testitulosten osuus on yhä noussut ja on nyt 44,3 prosenttia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo.

Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on THL:n mukaan sataatuhatta asukasta kohti 1 243. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 1 247.

Rokotusten ottaminen on hidastunut, mutta Varsinais-Suomessa tilanne on Marttilan mukaan hyvä. Ensimmäisen rokotteen on ottanut jo 90,5 prosenttia, toisen annoksen on ottanut 88,1 prosenttia ja kolmannen annoksen 61,2 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä varsinaissuomalaisista.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän