Alastaron kirkon paanukatto tervataan tänä vuonna kauttaaltaan. Myös Metsämaan kirkko saa uutta suojaa.

LOIMAA Kaksi kirkkoa, Alastaron ja Metsämaan, saavat uutta tervaa paanukattoihinsa tänä vuonna. Loimaan seurakunta on hankkinut tervaa varastoon, sillä alun perin kunnostukset piti suorittaa jo viime vuonna.

Tervaa hankitaan tarpeen mukaan vielä lisää, minkä lisäksi seurakunta on kilpailuttanut urakat. Tarjouksia saatiin kolme ja niiden perusteella urakoitsijaksi on valittu Etelä-Pohjanmaan Tervapinta oy.

Alastaron kirkonkaton tervaaminen maksaa 18 500 ja Metsämaan kirkon enimmillään 13 000 euroa, jos tervaus tehdään kahteen kertaan. Jos vain kertaalleen, hinta puolittuu.

Alastaron kirkon katto tervataan kokonaan, mikä tarkoittaa noin tuhannen neliön alaa. Metsämaan kirkosta tervataan vain etelälappeen puoli. Katon pohjoislape on seurakunnan rakennustoimikunnan mukaan vielä hyvässä kunnossa, eikä etelälappeenkaan osalta 350 neliön alaa tarvitse välttämättä tervata kahteen kertaan.

Seurakunnassa ollaan tyytyväisiä, että töihin tarvittavaa tervaa on jo hankittuna, sillä hinta on noussut viime vuodesta ja saatavuusongelmiakin on ollut. Kattojen suojaukseen käytettävään tervaan lisätään vielä kimröökiä, jotta uusi pinta ei nopeasti haalistu.