Loimaalla on virinnyt auttamishalu tänne saapuneiden ukrainalaisten pakolaisten hyväksi. Tapani Wallin sanoo lahjakorttien täydentävän esimerkiksi tavarakeräyksiä.

LOIMAA Loimaalaiset yrittäjät Tapani Wallin ja Markku Helander sekä yritykset Loimaan Kivi ja Maanrakennusliike Pauli Peiponen ovat ostaneet Loimaan K-Citymarketista lahjakortteja, jotka on luovutettu Loimaan Evankeliselle Kansanopistolle saapuneiden ukrainalaisten pakolaisten käyttöön.

Idean isä on Tapani Wallin, joka tarttui maanantaina aamupäivästä puhelimeen ja pyysi yrittäjätuttaviaan mukaan. Hän kertoo, että kukin näistä neljästä toimijasta on kustantanut 500 euron lahjakortin eli korttien saldo on heidän osaltaan yhteensä 2 000 euroa.

Loimaan Evankeliselle Kansanopistolle saapuivat ensimmäiset ukrainalaiset pakolaiset viime viikolla, ja opistolla on organisoitu pakolaisia varten tavarakeräys, koska pakolaiset ovat saapuneet Loimaalle pitkälti tyhjin käsin (LL 14.3.).

Wallinin mukaan keräysten ja tarpeiden välillä voi olla tietynlaisia kohtaanto-ongelmia, mutta lahjakortin avulla ukrainalaiset pystyvät hakemaan kaupasta juuri niitä tarpeita, joita he tarvitsevat.

– Ja esimerkiksi sellaisia tarvikkeita kuin tuttipulloja, joita ei voi ottaa käytettyinä. Lahjakortilla ukrainalaiset voivat ostaa myös elintarvikkeita, joihin he ovat tottuneet.

Lahjakorttia Wallin pitää keinona saada apu nopeasti perille verrattuna esimerkiksi isoihin avustusorganisaatioihin. Hän korostaa lahjakortin olevan sen antajan ja kortin saajan välinen eikä siinä ole muita välissä.

– Tämä apu menee nyt suoraan avun tarvitsijoille.

Loimaan K-Citymarketin kauppias Jyrki Koenkytö kertoo, että muutkin voivat halutessaan ostaa haluamallaan summalla vastaavanlaisen lahjakortin, joka on tarkoitettu kansanopistolle saapuneiden ukrainalaisten pakolaisten hyväksi. Hän sanoo, että asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Citymarketin info-pisteeseen.