Uutta koronarokotetta Loimaan terveydenhuoltoon

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin terveydenhuolto saa käyttöönsä uutta Novavaxin koronarokotetta.
Alkuvaiheessa kyseisiä rokotteita saapuu Loimaan terveydenhuollolle pieni, noin 250 annoksen määrä. Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että määrästä on varattavissa rokotteita runsaalle sadalle henkilölle, sillä rokotemäärästä on varattava noin puolet tehosteannoksia varten.
Rokotusaikoja on varattavissa ensi viikon tiistaille. Aikoja on varattavissa ainoastaan kaupungin rokotuspuhelimen kautta, koska terveydenhuolto harkitsee ajanvarauksen yhteydessä, kenelle kyseistä rokotetta annetaan.
Uutta Novavaxin rokotetta suositellaan 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Heikkisen mukaan ensisijalla ovat 60 vuotta täyttäneet, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat sekä sote-henkilöstöstä ne, jotka eivät ole vielä rokottautuneet.