Korona ei ole hävinnyt mihinkään vaikka testaaminen on ollut vähäistä

0

LOIMAAN kaupungin terveydenhuollossa ei ole kovin tarkkaa kuvaa tämän hetkisestä koronatilanteesta, koska hoitajalakon takia julkisen terveydenhuollon koronatestaus on ollut todella vähäistä viimeisen parin viikon ajan.
Esimerkiksi Tyksin Loimaan sairaalan vieressä oleva drive-in ei ole ollut käytössä viime eikä tällä viikolla, ja Loimaan kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo kaupungin terveydenhuollonkin ottaneen ainoastaan yksittäisiä näytteitä.
Korona ei ole hävinnyt mihinkään. Heikkinen sanoo, että esimerkiksi Loimaan sote-henkilöstössä on todettu joitakin sairastumisia tällä viikolla. Lisäksi terveydenhuoltoon on tullut yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluaisivat koronatestiin. Heikkisen mukaan osa yhteydenottajista on saattanut olla hieman tuohtuneita siitä, ettei näytteenottoon pääse julkisella puolella.

Rokotukset jatkuvat Loimaan julkisessa terveydenhuollossa, ja esimerkiksi tämän viikon keskiviikkona runsaat 30 ihmistä kävi rokottautumassa Oripään terveysasemalla.
Heikkinen kertoo, että suunnitellut tulevat rokotuspäivät tullaan toteuttamaan huolimatta siitä, vaikka hoitajalakko jatkuisi.
Seuraava rokotuspäivä järjestetään kaikille yli 5-vuotiaille 27. huhtikuuta klo 16–18 Loimaan pääterveysasemalla. Rokotukseen voi saapua ajanvarauksella sekä ilman varausta. Saatavilla on kaikkia annoksia aina ensimmäisestä neljänteen annokseen.
Heikkinen muistuttaa, että neljättä rokoteannosta annetaan kuitenkin ainoastaan 80 vuotta täyttäneille ja immuunipuutteisille henkilöille.