Lastentalon massiivipurku käynnistyi

0
Koneenkuljettaja Timo Räsänen poisti Lastentalon tiilivuorausta. Sen jälkeen alkaa rakenteiden, kuten katon ja seinien, purkaminen.

LOIMAA Entisen Lastentalon päiväkodin massiivipurku on alkanut tällä viikolla.
Rakennus puretaan kokonaan, ja purkamisen suorittaa Karri Räikkä oy. Urakoitsijan edustaja Pasi Musku arvioi purkamisen kestävän parisen viikkoa. Hän kertoo, että purkujäte lajitellaan ja suuri osa siitä päätyy aikanaan hyötykäyttöön.
Päiväkodin purkaminen alkoi sisätiloista jo helmikuun alussa, jolloin sieltä siivottiin muun muassa kalusteita ja muita jäljelle jääneitä materiaaleja (LL 6.2.). Musku kertoo, että ennen massiivipurkua tehtiin myös asbestipurku, sillä asbestia oli esimerkiksi päiväkodin pannuhuoneessa.
Musku sanoo, ettei purkutöiden edetessä ole ilmennyt yllätyksiä, ainoastaan pieniä lisälöydöksiä asbestia.
Massiivipurun jälkeen työmaalla on vuorossa maisemointityöt ja alueelle tuodaan maamassoja, joilla täytetään muun muassa Lastentalon entisen kellarin paikkaa.
Lastentalon purkamisessa on kyse Loimaan kaupungin hankkeesta, ja työ maksaa arviolta vajaat 70 000 euroa.
Lastentalo päiväkoti ehti täyttää 50 vuotta viime vuosikymmenellä, ja rakennus on ollut jo usean vuoden tyhjillään. Kaupunki poisti päiväkodin käytöstä osana keskustan alueen päiväkotiratkaisuja eikä lähtenyt enää remontoimaan sisäilmaongelmien vaivaamaa kiinteistöä.

Purkaminen tapahtuu käytännössä lajittelemalla ja kaikki mitä voidaan hyödyntää, otetaan erikseen. Lajittelutyössä oli koneenkuljettaja Tuomas Aaltonen.