Loimaalla on todettu parikymmentä koronatartuntaa tällä viikolla

0

LOIMAALLA on todettu 21 koronatapausta tällä viikolla maanantain ja torstain välisenä aikana. Virallisesti todettujen tautitapausten määrä on lähes puolittunut viime viikon vastaavasta ajankohdasta.
Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen summaa, että tautia on edelleen, mutta päällisin puolin on rauhallista ja useimmilla sairastuneilla taudin oireet ovat lieviä.
Hänen mukaansa koronanäytteellä käydään aiempaa vähemmän ja esimerkiksi sairaalan drive-inissä on otettu päivittäin enää vain kymmenkunta näytettä. Yksityisen terveydenhuollon puoleltakin tulee vain yksittäisiä ilmoituksia positiivisista tautitapauksista.
Heikkinen muistuttaa ihmisten tekevän kotitestejä, joten viralliset tilastot eivät kerro kokonaiskuvaa tautitilanteesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on laajentanut suositustaan neljänsistä koronarokotuksista. Nyt THL suosittelee, että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.
Heikkinen sanoo uuden suosituksen vaikuttavan Loimaan kaupungin terveydenhuollossa lähinnä kotihoitoon ja sen asiakkaisiin.
Tähän mennessä neljättä annosta on suositeltu muun muassa 80 vuotta täyttäneille kotona asuville. Heikkinen summaa, että yli 80-vuotiasta on Loimaalla ja Oripäässä rokotettu arviolta puolet. 80 vuotta täyttäneitä on noin 1 600 henkeä molempien kuntien alueella.

Viime viikolla uutisoitiin siitä, että perinteinen kausi-influenssa on nostanut päätään pahasti myöhässä (LL 29.4.).
Heikkinen sanoo, ettei paikallisesta kausi-influenssatilanteesta tiedetä toistaiseksi paljoakaan. Hän kertoo, että lähinnä osastoille ja palveluasumiseen menevistä henkilöistä otetaan näyte, jos influenssaa epäillään.
Heikkisen mukaan kausi-influenssasta ei ole toisaalta tullut paljoakaan yhteydenottoja kaupungin terveydenhuoltoon.