Ysitien riista-aidan rakentaminen siirtyy

0
Kolmea riista-aitaosuutta rakennettiin Ysitielle Loimaalle pari vuotta sitten, ja ne ovat jo valmiit. Kuva on Mellilän suunnalta keväältä 2020.

LOIMAA/METSÄMAA Ysitielle Koskenrannan ja Rantalankulmantien välille ei päästä rakentamaan riista-aitaa tänä kesänä.
Aidan rakennuttaja Varsinais-Suomen Ely-keskus kilpailutti urakan ja saadut tarjoukset olivat sen verran kalliita, ettei hankkeeseen varattu budjetti riitä aidan toteuttamiseen.
– Nykytilanteessa lisärahoituksen osoittaminenkaan hankkeeseen ei ole mahdollista, Elyn projektipäällikkö Kauko Marttila miettii.
Valtio myönsi aikoinaan miljoona euroa riista-aitojen rakentamiseen Loimaalle, ja kolmen toteutetun osuuden jälkeen kyseisestä määrärahasta on jäljellä noin 250 000 euroa.
Elyssä suunniteltiin alustavasti, että noin viiden kilometrin mittaisen Koskenrannan ja Rantalankulmantien riista-aitaosuuden rakentaminen olisi aloitettu tänä kesänä (LL 11.4.).
Nyt näyttää siltä, että aidan toteuttaminen siirtyy ensi vuoden puolelle.
– Käymme suunnitelmat vielä uudelleen läpi ja haemme kustannuksiltaan edullisempaa ratkaisua, jonka jälkeen hanke kilpailutetaan uudelleen. Kilpailutus siirtynee kuitenkin ensi vuoden puolelle, Marttila arvioi.