Arvosanojen rekisteröintivirhe aiheutti hylkäämispäätöksiä Puistokadun koulussa

0
Kuvituskuva: Sampsa Hakala

LOIMAAN Puistokadun oppilaiden arvosanojen rekisteröintivirhe aiheutti perusteettomia hylkäämisiä perusopetuksen jälkeisten koulutusten yhteishaussa. Puistokadun koulun rehtorin Minna Ruotsalan mukaan koulu tarkisti kaikkien oppilaiden arvosanojen siirtymisen Koski-järjestelmään ja suoritusrekisteriin 30.5. ja Opetushallitus on myös vahvistanut arvosanojen olleen oikein 6.6. saakka. Tämän jälkeen suoritusrekisterin on ilmoitettu lukkiutuvan, eikä OPH:n ohjeistuksen mukaan koulun ollut mahdollista enää tehdä muutoksia arvosanoihin. Tuntemattomasta syystä tiedot olivat poistuneet muokkausajan umpeuduttua 7. kesäkuuta.
– En tiedä, minkä takia meidän koulumme kohdalla on tämänlainen tilanne. Opetushallitus on tietoinen tästä, ja he laskevat oppilaiden pisteitä ja korjaavat tilanteen. Oppilaat sijoitetaan pisteenlaskujärjestelmän mukaisesti jatkokoulutuspaikkoihin.
– Oppilaat saavat tiedon opiskelupaikoista nyt hieman viiveellä. Opiskelijat eivät saa kärsiä näistä ongelmista, ja nyt on tärkeintä, etteivät he joudu olemaan epätietoisuudessa vaan saavat mahdollisimman pikaisesti tiedon opiskelupaikoista.
Puistokadun koulun lisäksi sama ongelma on ollut myös Auran yhtenäiskoulussa. Yhteensä virheellisesti eronneiksi oli merkitty lähes 200 oppilasta.
Opetushallitus on ilmoittanut korjanneensa virheet ja pyrkii tiedottamaan oppilaita ja oppilaitoksia päivitetyistä tuloksista tämän päivän aikana.