PÄÄKIRJOITUS Ollaan hiljaa vaan

0
Loimaa on yksi yrityksen sijaintivaihtoehdoista.

Ollaan hiljaa vaan,

kun puhe turhaa on

Näin lauloi Anja Niskanen kultaisella kasarilla. Laulu tuli mieleen Loimaan kaupunginvaltuuston kokousta seuratessa (LL 16.6.).

Parin tunnin kokouksen aikana äänessä olivat ryhmien puheenjohtajat, kun he kommentoivat tilinpäätöstä kaikki vuorollaan. Lisäksi tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja selvittivät arviointikertomusta. Jokainen ryhmien tekemä aloite (4 kpl) esitettiin myös ääneen puhujapöntöstä.

Virkamiehistä puheenvuoron käyttivät talousjohtaja ja sivistysjohtaja.

Käsittelyssä olivat niin vuosi 2021, 2022 kuin 2023, kun listalla oli tilinpäätös, osavuosikatsaus ja muun muassa budjettimuutoksia ja kaavoitusasioita sekä ensi vuoden talousarvion valmistelu.

Julistusmaratoneja tai valtuutettujen populistisia puheenvuoroperformansseja ei kukaan kaipaa, mutta mahtaa päätöksenteko näyttää kokouksen striiminkin katsojille erikoiselta.

Jokaiselta valtuutetulta (37 kpl) kysytään kokouksen alussa, että ovatko he paikalla, jotta varmistetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Videoyhteydellä läsnä olevien pitää näyttäytyä myös kuvassa.

Jokainen valtuutettu oli siis yhden sanan verran äänessä tässä vuoden kolmannessa kokouksessa, ilmankos jollekin jäi aikaa selata iltapäivälehtiä.