Bisons hakee nousua divisioona A:sta

0
Bisons hakee ensi kaudella A-divisioonassa nousua takaisin Korisliigaan. Kuva: Eveliina Toivola.

Koripallo
Ilari Uusitalo

Ennen juhannusta varmistui se, mitä 30. maaliskuuta kärsitty tappio silloisen Korisliiga-kauden viimeisestä ottelusta merkitsi. Loimaa Bisons pelaa kaudella 2022–23 Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, miesten 1. divisioona A:ssa.

Joukkueen peräsimessä jatkaa serbialaisitävaltalainen Darko Mihajlovic, joka luotsasi Bisonsin toissa kaudella Korisliigaan viiden vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen liigakauden päättyminen putoamiseen sarjaporrasta alemmas jäi Mihajlovicille hampaankoloon, ja vaikka ottajia olisi ollut muuallakin, päätti mies jäädä Loimaalle.

Avukseen päävalmentaja Mihajlovic saa viime kausilta tutun kaksikon, kun forssalaislähtöinen Konsta Mastomäki, sekä pitkään LoKoKo:n juniorijoukkueita valmentanut Marko Mäkilä jatkavat Mihajlovicin apukäsinä.

Uutena lenkkinä Bisonsin valmennukseen liittyy nuori Jesse Lehtonen. Loimaalainen Lehtonen on valmentanut LoKoKo:n junioreita muutaman kauden ajan, ja tulee nyt Bisonsin remmiin mukaan – pitkälti oppimaan ja imemään uutta tietoa, mutta myös auttamaan valmennuksessa, Mäkilän jäädessä enemmän sivulle siviilitöiden vuoksi.

Bisons on ollut aktiivinen pelaajamarkkinoilla ja ensi kautta koskevia sopimuksia on tehty yhteensä neljä kappaletta. Jo viime kausilta tutut Vesa Heinonen, Eemeli Hollo ja Sami Tahvanainen saavat rinnalleen 21-vuotiaan Vantaan Pussihukkien kasvatin Santeri Makkosen, joka on Bisonsin tuorein hankinta. Lisää kotimaisia pelaajia yritetään kiinnittää pikaisella aikataululla, jotta päästään siirtymään ulkomaan apujen rekrytoimiseen. Pelaajamarkkinat ovat tällä hetkellä suomalaispelaajien suhteen erittäin haastavat aina liigaa myöden.

Selvää on, että Bisonsin tarkoitus on hakea kilpailukykyinen joukkue ensi kaudeksi ja aktiivisesti pyrkiä palaamaan jälleen Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Kausikortit tulevat myyntiin perinteisesti Rompepäivien yhteydessä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja otteluohjelma tulevalle kaudelle tullee ulos elokuun aikana.