Kaupunginkirkon katon loiva osa vaihdetaan ensi kesänä

0
Kaupunginkirkon matalan osan katto on kooltaan noin 400 neliömetriä.

LOIMAA/TURUNTIE Kaupunginkirkon kattoremontti sysää täksi vuodeksi suunnitellun Kanta-Loimaan hautausmaan konehallin rakentamishankkeen eteenpäin hamaan tulevaisuuteen. Kattoremontin kustannusarvio valmistellaan joulukuuhun mennessä siten, että Loimaan seurakunnan kirkkovaltuusto voi sisällyttää suurhankkeen ensi vuoden budjettiin.

Korjaustarveselvitykseen osallistuneet Raksystems oy:n valvoja Pasi Heikkinen ja Varsinaisbitumin työnjohtaja Jari Kesälahti pitävät hinnan arviointia tässä vaiheessa vaikeana, sillä kosteusvaurion laajuudesta ja rakenteiden kunnosta ei ole tarkkaa tietoa.

Seurakunnan työpäällikkö Ari Lindell arvelee, että hankkeeseen täytyisi löytyä kuusinumeroinen summa euroja.

– En tiedä, onko kassassa niin paljon varoja, mutta jostain rahoitus on haalittava, sillä tämä remontti on pakko tehdä. Ei näinkään voi jatkaa, Lindell toteaa.

Kattoremontti kilpailutetaan ensi vuonna. Työt pyritään aloittamaan keväällä tai viimeistään kesällä ja saattamaan valmiiksi 3–4 kuukaudessa.

Konesaumakaton pinta-ala on 400 neliömetriä. Katolle hankitaan mahdollisesti aurinkopaneelit korjaustoimien yhteydessä.

Kaupunginkirkon käyttöön remontilla ei pitäisi olla vaikutusta, sillä urakka suoritetaan matalan osan eikä kirkkosalin päällä.

Katto on vuotanut pitkään ja vuotokohtaa on selvitelty, mutta yksittäistä ongelmakohtaa ei ole löytynyt.

Vettä tulee keittiöön, Lindellin mukaan kovalla sateella jopa ämpärikaupalla. Keittiöstä poistettiin turvallisuussyistä valaisin, jonka kupeesta vesi valui sisälle.