PÄÄKIRJOITUS Loimaan ihmettä tavoittelemaan

0

Lainaukset ovat Loimaan Lehden otsikoita viime vuosilta. Toimittajat ovat kaupungin asukasluvun muutoksista uutisoidessaan koettaneet löytää otsikoihin vaihtelua, ja välillä on päästy iloitsemaan syntyvyyden kasvustakin.
Tosiasia silti on, että Loimaan asukasluku laskee laskemistaan, eikä suuntaa ole saatu kääntymään. Jos ajatellaan, että on itseisarvo saada kaupunki pysymään elinkelpoisena, niin silloin on puhuttava väkiluvun lisäksi myös väestörakenteesta.

Kun kaupungin asujaimisto ikääntyy, syntyvyys laskee ja kuolleisuus kasvaa. Tuoreimpien lukujen mukaan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla kuolleisuus oli tasan kolme kertaa syntyvyys.

Kuntien välisessä muuttoliikkeessä lopputulema on myös Loimaalle tappiollinen. Loimaa ei houkuta tulijoita sitä vertaa kuin on lähtijöitä.

Loimaan Lehden juttuarkistosta voi poimia myös lukuisia otsikoita siitä, mitä kaikkea on tehty tilanteen korjaamiseksi. On teetetty tulevaisuuskyselyä ja mielikuvakyselyä, osallistettu asukkaita mukaan päätöksentekoon ja markkinoitu tontteja. Kukaan ei voi väittää, etteikö mitään olisi yritetty. Tepsivää konstia ei vain ole löytynyt.

Kaupunginhallitus on linjannut vuoden 2023 asumisen edistämisen teemavuodeksi. Lehti tekisi mielellään otsikon ”Loimaan ihmeestä” – asukasluvun kasvusta yli odotusten. AS