FPS:n loimaalaisvahvistukset valmiina vastuunkantoon

0
Eppu Varjamo ja Eemeli Mäki kertovat, että FPS:n treeneissä painetaan joka päivä täydellä sykkeellä ja joukkueen yhteishenki on loistava.

JÄÄKIEKKO Viime kaudella hienosti Mestiksen neljännelle sijalle päätyneen Forssan Palloseuran (FPS) tuleva kausi on jälleen uusien haasteiden värittämä. Joukkueen pelaajisto koki kesällä suuria muutoksia, ja varsinkin kärkipelaajien osalta joukkueen pajatso tyhjeni lähes täydellisesti.

Uusien vastuunkantajien haussa forssalaisryhmään hankittiin myös loimaalaisittain kiinnostavia pelureita. Viime kaudet Ilveksen junioreissa ja Kooveessa pelanneet Loimaan kasvatit Eppu Varjamo ja Eemeli Mäki pukevat ensi kaudella vihreät peliasut ylleen.

– On roolia tarjolla, ja jokainen vielä hakee omaa paikkaansa. Harjoituspeleissä on haettu koostumuksia, ja pikkuhiljaa alkaa tietyillä kavereilla klikkaamaan peli uomiinsa. Yrittämisestä ja asenteesta ei jää kiinni, Varjamo lupaa.

– Voin sanoa, että iso ero on tekemisessä viime kauden seuraan verrattuna, ja meillä on hemmetin hyvä meininki.

Vuosikausia samoissa joukkueissa pelanneet loimaalaiset kertovat pelillisten vahvuuksiensa osuvan hyvin yksiin, ja vaikka he eivät viime kaudella samassa kentässä paljoa pelanneetkaan, uskovat he löytävänsä toisensa jäällä hyvin tällä kaudella.

Mäki kertoo tuovansa joukkueeseen paljon fyysisyyttä ja periksiantamattomuutta. Ihmiskuulana toimimisen ohessa hän haluaa myös tehdä tulosta, ja maalinteko on helppoa ja mukavaa Varjamon oivaltavista syötöistä.

Varjamon vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, ja hän kokee pelinsä lähtevän kulkemaan luomiensa maalipaikkojen myötä.

– Meillä on varmaan vähän erilainen rooli ja sovitaan samaan kenttään. Eemeli vähän enemmän taklailee ja runnoo, ja itse koitan tuoda enemmän kiekollista peliä ja luovuutta, Varjamo analysoi.

– Helppo pelata, kun vierellä on joku, joka löytää lavan. Kun on monta vuotta pelannut yhdessä, niin on tullut toisen liikeradat tutuiksi ja voi vähän sokkonakin heittää kiekkoa kaverille, Mäki lisää.

Tulevalle kaudelle Mestiksen joukkuekattaukseen lisää väriä tuo hallitseva Latvian mestari HK Zemgale. Maaliskuinen pelireissu Riikan lounaispuolella sijaitsevaan Jelgavaan ei pelaajia huoleta, sillä reissaamiseen on totuttu jo varsinkin Rovaniemellä pelattujen pelien myötä.

– Varmasti mukava reissu tulee ainakin ja näkee, millaista kiekkoilu on Latviassa, Mäki kertoo.

Heinäkuussa Säkylän Huovinrinteellä varusmiespalveluksen aloittanut Mäki pääsee iltatreeneihin ja otteluihin hyvin, jollei käynnissä ole tärkeitä sotaharjoituksia. Vaikka urheiluvapaille pääseminen onkin helppoa, niin kulkeminen kasarmin ja jäähallin välillä on raskasta.

– Voin ihan suoraan sanoa, että olen fyysisesti ja henkisesti ollut aika loppu nyt palveluksen alussa. Auton ratissa saa istua käytännössä kaikki illat ja yöt, eikä unta ja lepoa saa liikaa.

Varjamo pystyy toistaiseksi panostamaan kaiken tarmonsa kiekkoilulle. Mestiksestä maksettavalla palkalla eläminen olisi kuitenkin niin rajua kituuttamista, että työnhaku on miehellä edessä.

– Mitä olen jätkiltä kuullut, niin Forssassa arvostetaan FPS:n pelaajia ja ollaan ehkä vähän joustavampia kiekkoilijoita kohtaan. Paljon sellaisia työpaikkoja pelaajilla, joissa saa vähän mennä ja tulla miten ehtii ja jaksaa.

Molemmat pelaajat pyrkivät päivä päivältä paremmiksi kiekkoilijoiksi, ja katseissa siintää itsensä elättäminen kiekkoilemalla. Tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää pysyä myös terveenä. Varsinkin Varjamo kertoo edellisten kausien olleen harmillisen rikkonaisia erinäisten kremppojen vuoksi.

– On se sitten ulkomailla tai Suomessa, niin tavoitteena pelata Mestistä tasokkaampaa sarjaa. Sen eteen tehdään hommia joka päivä, ja toivottavasti hommat onnistuvat niin, että jokin päivä se näytönpaikka aukeaisi.