Lakko Tyksin teho-osastolla peruuntuu käräjäoikeuden päätöksellä

0
Ensi viikolla alkavaksi aiottu lakko peruuntuu oikeuden päätöksellä.

VARSINAIS-SUOMI Lakonuhka väistyy Tyksin teho-osastolla. Syynä on oikeuden päätös, joka kieltää lakkoilun.

Helsingin käräjäoikeus on hyväksynyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vaatimuksen väliaikaisesta turvaamistoimesta, joka kieltää hoitajajärjestö Tehyä ja Superia aloittamasta lakkoa Tyksin teho-osastolla ensi viikolla.

– Päätöksen myötä pystymme osaltaan turvaamaan tehohoidon sitä tarvitseville potilaille. Pidämme tärkeänä, että sopu tässä työtaistelukiistassa saavutettaisiin mahdollisimman pian, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Lakkoa ei käräjäoikeuden päätöksen mukaan voida kohdistaa uudestaan Tyksin teho-osastolle nyt suunnitellulla tavalla. Työt jatkuvat normaalisti teho-osastolla huomisesta alkaen.