Luka Marttila Hurrikaanista Monzaan

0
Luka Marttila hyökkää jatkossa Euroopan kovimmassa liigassa Italiassa.

LENTOPALLO Viime kaudella liigadebyytin tehnyt Luka Marttila, 18, siirtyy välittömästi lentopallon Mestaruusliigan Hurrikaanista Italian A1-liigan Vero Volley Monzaan.

Seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista viikonlopun aikana.

– En osannut ihan tällaista odottaa, Marttila kommentoi.

Marttila oli jo valmiiksi Italiassa, kun siirto sai sinetin. Mies on ollut reilun viikon maajoukkueen matkassa alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa.

Milanolaisen huippuseuran kanssa solmittu sopimus on kolmivuotinen.

– Lähden Monzaan kehittymään. Mikään kiire itsellä ei ole, ja sen takia tein kolmen vuoden sopimuksen.

VIIME KAUDEN jälkeen vuoden läpimurtopelaajana palkitun Marttilan ura on ollut mykistävä. Vielä kaksi vuotta sitten mies pelasi Kuortaneella ykkössarjaa, viime kaudella hän debytoi Hurrikaanissa ja Mestaruusliigassa, ja nyt vuorossa on yksi Euroopan kovimmista sarjoista.

Maskun Katajan kasvatti on kiitollinen Hurrikaanille, että sai mahdollisuuden lähteä Italiaan.

– Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa seurasta tai paikkakunnasta. Valmennus oli loistavaa, ja sain mahdollisuuden pelata Mestaruusliigaa. Minulle annettiin rohkeasti vastuuta, vaikka aina ei mennyt ihan putkeen, Marttila kiittelee.

– Loimaalla oli aina hieno pelata: Suomen paras ottelutapahtuma ja kotiyleisö. Jos jossain vaiheessa mietin paluuta Suomeen, on Hurrikaani totta kai listalla ensimmäisenä, nuori yleispelaaja kiittelee.

MARTTILAN SIIRTOA Italiaan ei Hurrikaanissa osattu ennakoida. Kosiskelut pelaajaa kohtaan tulivat Monzasta yllätyksenä, mutta muutaman viikon neuvottelujen jälkeen seurat pääsivät siirron yksityiskohdista yksimielisyyteen.

Marttilan lähtö jättää loimaalaisjoukkueeseen valtavan aukon. Marttilalle oli suunniteltu tulevalle kaudelle isoa roolia. Nyt seurajohto joutuu etsimään miehelle korvaajaa.

Hurrikaanin yleispelaajat ovat tällä hetkellä Aleksi Muukkonen, Lauri Vanhanen ja Nooa Marttila.

Mestaruusliigakausi alkaa lauantaina 1. lokakuuta, kun Loimaalla vierailee Savo Volley.