KOPIT ”Millä vähennät korjauskuluja?”

0
LL Arkisto/TS/Jonny Holmén

Kyllä vuokranantaja on osakehuoneistossa ensisijainen maksaja vesimaksuille, jotka on sisällytettävä vuokraan. Eikä rehellinen ihminen voi mitenkään automaattisesti joka vuosi vähentää korjauskuluja, ellei ole esittää kuitteja verottajalle.

Vielä omantunnon omaava

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on outo sota. Nato ja EU antavat Ukrainalle aseistusta ja taloudellista tukea. Tämä on oikein, mutta ei se, että Nato-maat rajoittavat, miten Ukrainan tulee saamiaan aseita käyttää. Jos Venäjä iskee ohjuksin Ukrainan kaupunkeihin, tulisi ukrainalaisten voida iskeä takaisin Venäjän kaupunkeihin.

Outo sota

EU aikoo ehkä taas rikkoa perustamissopimuksensa sopimiaan sääntöjä ja periaatteita. Kahden vuoden takainen 750 miljardin euron yhteisvelan hyväksyttiin sillä ehdolla, että se jää unionissa ainutkertaiseksi. Ei ihme jos luottamus unionin päätöksiin rakoilee, kun jälleen kaavailussa on ottaa uutta yhteisvelkaa, perustamissopimuksen vastaisesti, jossa sanotaan että kukin maa maksaa itse velkansa. Olemme maksaneet jo tolkuttomasti monien EU maiden velkojakin. Ei siis liene väärin sanoa että EU on Suomen kansan suurin raharosvo.

Taisto Levo

Verottaja on liian innokas verottamaan rauhan ajan luovutusvoitoista. Jos sota Ukrainassa kestää vuosikaudet, niin luovutustappioita ei ehkä saa viiden vuoden kuluessa takaisin. Luovutusvoitoista pitäisi voida vähentää luovutustappiot.

Antti Nokso-Koivisto

Maailman Ilmatieteen järjestön pääsihteerin Petteri Taalaksen mukaan Suomen metsien hiilinielut eivät ole ratkaisevassa asemassa puhuttaessa hiilinieluista. Ratkaisevinta hiilinielujen suhteen on, että sademetsiä on hakattu miljoonia hehtaareja esimerkiksi Etelä-Amerikassa. Suomessa valtiotieteistä väitellyt professori Ollikainen yrittää epätoivoisesti väittää muuta. Itse uskon ilmatieteistä väitelleeseen Taalakseen. Surullista on, että vihervasemmistoblokki käyttää ainoastaan Ollikaista asiantuntijanaan. Kannattaa miettiä, kumpikohan näistä herroista on todellinen asiantuntija. Ihan maaseudunkin kannalta.

Matti Ojala