”Lähdemme tavoittelemaan nousua Korisliigaan”

0
Sami Tahvanainen aloittaa toisen kautensa Bisons-paidassa. KUVA: Ville Vuorinen

KORIPALLO Bisons Loimaa on takaisin samassa pisteessä kuin syksyllä 2020. Joukkue lähtee Miesten 1. divisioona A-kauteen sarjan selvänä ennakkosuosikkina, tavoitteenaan vain ja ainoastaan nousu takaisin maamme pääsarjaan, Korisliigaan.

Tätä tavoitetta ei myöskään pelkää ääneen sanoa toista kauttaan Loimaalla aloittava Sami Tahvanainen.

– Joukkueemme on täynnä nuoria, lahjakkaita ja nälkäisiä pelaajia ja meillä on kyky voittaa pelejä heti kauden alusta alkaen. Pelaamme erittäin intensiivistä koripalloa molemmissa päissä kenttää ja uskon, että se on myös yleisöön menevää, Tahvanainen tiivistää.

VIIME KAUSI meni Tahvanaisella puoliksi sivu suun, kun miehelle iski vuodenvaihteen tienoilla pahat selkäkivut. Nyt, yhden leikkauksen ja kymmenen kuukauden rajun kuntoutusrupeaman jälkeen, mies on jälleen siellä mihin hän kuuluu, pelikentällä.

– Pitkä matka on ollut takaisin kentille ja vaikka vielä onkin tekemistä, että pääsee aivan 100 prosentin iskuun, olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen, että pääsen taas kilpailemaan ja antamaan kaikkeni joukkueen menestyksen eteen, Tahvanainen miettii. Täksi kaudeksi rintaan tullut A-kirjain kuvastaa joukkueen varakapteenin roolia, itseoikeutetusti täksi kaudeksi kapteeniksi nostetun Vesa Heinosen takana.

– Aloitan nyt toisen kauteni Bisonsin organisaatiossa ja koska olen ollut täällä hieman kauemmin kuin moni muu joukkueemme pelaajista, pystyn auttamaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Varakapteenin rooli on suuri kunnia, ja vaikka en itsekään vielä mikään vanhemman polven pelaaja ole, niin koen että minulla on annettavaa tässä roolissa joukkueelle.

Pitkän ja raskaan harjoituskauden jälkeen joukkue on hitsautunut erinomaisesti yhteen ja pelaajat ovat ”ostaneet” päävalmentajana kolmannen kautensa Loimaalla aloittavan Darko Mihajlovicin pelityylin. Tahvanainen sanookin joukkueen harjoituskauden olleen vaativa, mutta samalla kehui juuri vaativuuden antaneen kaikki valmiudet lähteä kilpailemaan paikasta Korisliigassa, sarjassa, jonne Bisons kahden Suomen mestaruuden seurana kuuluu.

BISONS OLI kesän siirtomarkkinoilla aktiivinen ja hankki joukkueeseen niin nuoruutta, kokemusta kuin senttejäkin. Nuoruutta edustavat Helsingin NMKY:ssä sekä Helsinki Seagullsissa viime kaudella pelannut Santeri Makkonen, joka tunnetaan erinomaisena kaukoheittäjänä. Toinen nuoremman osaston hankinnoista on 19-vuotias Aaro Lehtikangas, joka saapuu Loimaalle Espoosta pelaamaan ensimmäistä kauttaan ammattilaisorganisaatiossa. Loimaan Korikonkareiden oma kasvatti Eemeli Hollo sai alleen ehjän harjoituskesän ja toiveissa onkin nähdä Hollolta ennestään rohkeampia otteita ja monipuolisempaa peliä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Kokemuksesta puhuttaessa on syytä nostaa esille yhden divari A-mestaruuden mies, Lahdesta saapunut Aleksanteri ”Ali” Ahola, joka tunnetaan laadukkaana puolustajana ja todellisena joukkuepelaajana. Myös Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti, 35-vuotias Cedric Latimer hankittiin tuomaan joukkueeseen nimenomaan kokemusta yhdessä kapteeni-Heinosen kanssa. Isoon päähän hankittiin 23-vuotias ja peräti 214-senttinen Aapeli Syrjämäki, joka on isoksi mieheksi pehmeät kädet omaava nuori pelaaja.

Lisäksi riveihin liittyivät kesän aikana nuori ranskalaistakamies Louis Rucklin, joka on ilahduttanut jo läpi harjoituskauden. Ison laiturin tontille hankittiin amerikkalaisosaamista hyvin liikkuvan ja monipuolisen Jordan Robertsin, 206 senttiä, muodossa ja pienempiä laituritontteja tulee täyttämään 24-vuotias ukrainalaispelaaja Kyrylo Marchenko, joka aloittaa ensimmäisen kautensa kotimaansa ulkopuolella. Marchenko on erinomainen heittäjä ja monipuolinen korintekijä, joten viihdyttäviä otteita on varmasti lupa odottaa.

BISONS ALOITTI kautensa jo viime viikonloppuna hakemalla vakuuttavan vierasvoiton järvenpääläisestä Raiders Basketista. Sunnuntaina kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu Helsingin NMKY, jonka kanssa Bisonsilla on pitkä historia divarikausilta. Odotettavissa on tällä kaudella viihdyttävää, kovatempoista ja intensiivistä koripalloa pelaava loimaalaisjoukkue, joka lähtee kauteen tavoitteenaan vain ja ainoastaan nousu Korisliigaan.

Tahvanaisella onkin selkeä viesti loimaalaisyleisölle:

– Joukkue on valmis ja odottaa ensimmäistä kotiottelua innolla. Odotan näkeväni hallilla paljon viime kaudelta tuttuja kasvoja ja uudet katsojat ovat enemmän kuin tervetulleita. Lupaamme antaa parhaamme jokaisessa ottelussa läpi kauden. Nähdään hallilla!