VARHA Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) koko henkilöstö saa ensi vuonna valita työsuhde-eduista itselleen sopivimman.

Hyvinvointialueen 23 000 työntekijälle tarjotaan valittavaksi joko 150 euron liikunta-, kulttuuri, hyvinvointi- ja työmatkaetu ja 1,10 euron lounasetu päivässä tai 250 euron liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetu tai 2,20 euron suuruinen lounasetu päivässä.

Työyksiköihin varataan lisäksi henkilöä kohden 25 euroa tyhy-rahaa. Henkilöstön yhteisöllisyyden kehittämiseen on varattu 500 000 euroa, joka käytetään henkilöstön kanssa erikseen sovittavalla tavalla.

Henkilöstöä muistetaan lisäksi 50- ja 60-vuotismerkkipäivinä sekä eläkkeelle jäännin yhteydessä ennalta sovitulla 60 euron suuruisella lahjakortilla sekä lisäksi eläkkeelle jäävää huomioidaan kahvitustilaisuudella työyksikössä.

Henkilöstöetuuksien laskennallinen arvo ensi vuodelle 6,6 miljoonaa euroa, joka on viidenneksen enemmän kuin kunnissa ja kuntayhtymissä on maksettu.

Varhassa toivotaan, että henkilöstöedut tukevat palautumista ja mahdollistavat aktiivisen vapaa-ajan liikunnan tai kulttuurin parissa. Tärkeänä nähdään myös Varhan työtekijöiden yhteisöllisyyden rakentaminen.