LUKIJALTA: Kuvassa harvinainen ja kallis auto

0
Lukijan katse kiinnittyi kuvan harmaaseen autoon, josta hänellä on lisätietoa.

Oheinen kuva oli Loimaan Lehdessä jokin aika sitten. Kiinnitimme kaverin kanssa huomiota kuvassa olevaan harmaan väriseen autoon, joka on pysäköity ravintola Lintuparven eteen. Siinä oli jotain outoa.

Auto on Suomessa harvinainen BMW 2000 CS vuodelta 1966 rekisteritunnuksella TEV-900. Se on ensimmäinen Suomeen tullut yksilö ja automallin tyyppikatsastus tehtiin tällä kyseisellä yksilöllä. Auton ensimmäinen omistaja oli APU-lehti.

Tässä ei sinällään vielä ole muuta ihmeellistä kuin se, että kuvaan on osunut Suomessa harvinainen ja kallis auto. Se mikä kiinnitti huomiota on auton takavalot, jotka eivät tähän automalliin alunperin kuulu.

Joku seppä on vaihtanut autoon Mercedes-Benz W116 (S-sarja) mallisarjan takavalot. Auto on ollut pitkään tallessa, mutta tämän hetken tilannetta ei ole tiedossa.

Antti Pitkänen