Riista-aidan rakentaminen alkaa keväällä

0
Riista-aitaa rakennetaan Koskenrannan ja Ristimäenkulmantien väliselle osuudelle. Kuva: LL arkisto / Katriina Reijonen.

LOIMAA/METSÄMAA Ysitien riista-aitojen urakoitsijaksi on valittu halvimman tarjouksen tehnyt Destia oy.

Urakassa on kyse riista-aidan rakentamisesta Koskenrannasta Ristimäenkulmantielle ulottuvalle, noin 2,5 kilometrin mittaiselle osuudelle Ysitielle.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Kauko Marttila kertoo töiden aloittamisen menevän huhtikuun puolelle, sillä sitä ennen järjestetään vielä maantietoimitus, jonka myötä lunastetaan tarvittavat maa-alueet. Maantietoimitus järjestetään kuluvan kuun lopussa Sarka-museossa.

Hankintapäätöksen valitusaika päättyy ensi viikolla, jonka jälkeen urakkasopimus on vasta allekirjoitettavissa urakoitsijan kanssa.

Jos hankintapäätöksestä ei valiteta, Marttila arvioi urakoitsijan ryhtyvän mahdollisimman pian poistamaan puustoa riista-aitojen tieltä valtatien varresta.

Kokonaisuudessaan riista-aidan rakentamisen on tarkoitus olla valmis syyskuun puoliväliin mennessä.

Elyllä on käytössään noin 300 000 euron summa riista-aidan rakentamiseen. Marttila kertoo urakkahinnan pysyneen käytössä olevan budjetin sisällä.

Nyt rakennettava riista-aita on kevennetty ja karsittu versio Ely-keskuksen aiemmista suunnitelmista. Ely joutui keventämään suunnitelmia Metsämaalla sen jälkeen, kun ensimmäisellä kilpailutuskierroksella viime keväänä osoittautui, etteivät Elyn rahat riitä riista-aidan rakentamiseen alkuperäisten suunnitelmien pohjalta.

Esimerkiksi alun perin riista-aitaa piti rakentaa noin viiden kilometrin verran, ja aidan piti ulottua Rantalankulmantien risteykseen saakka, lähelle Humppilan rajaa.

Metsämaan suunnalla paikalliset ovat olleet tyytyväisiä ennen kaikkea siihen, että nyt toteutettaviin suunnitelmiin ei sisälly liittymien katkaisuja sellaisilta yksityisteiltä, jotka johtavat asutuksen luo (LL 27.2.).