Suomi – rikas vai rutiköyhä – siitä päätämme vaaleissa

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Eduskuntavaalit lähestyvät ja vaikka äänestäminen tuntuu mitättömältä, niin meidän jokaisen ääni ratkaisee. Pelissä on suunta, mihin Suomen taloutta lähdetään viemään. Suomi velkaantuu kovaa vauhtia ja se olisi saatava muuttumaan.

Ehkä moni ajattelee, että tämä ei koske minua kun en ole yrittäjä. Mutta kyllä se koskee ihan jokaista meistä. Olet sitten palkansaaja, työnantaja, eläkeläinen, opiskelija tai kuka hyvänsä.
Kehotammekin teitä äänestäjiä miettimään tarkkaan, minkä suunnan haluamme maallemme tulevaisuudessa. Annammeko hyvinvointivaltion peruskivien, muun muassa kasvavien pk-yritysten, erinomaisen koulutuksen ja terveydenhuollon sekä sopivalla tasolla olevan valtion velkataakan murentua vai otammeko nyt rohkean askeleen kohti uudistumista ja äänestämme sen puolesta.

Me yrittäjät olemme huolissamme Suomen valtion taloudesta, koska yrityksemme kyvyt tukea sitä heikkenevät koko ajan. Ja jos meitä ei ole, niin ei ole työpaikkoja, ei julkisia palveluita, ei kehittyvää infrastruktuuria, eikä muita Suomen yhteiskunnan hienouksia. Tilanne on, että kasvuyrityksiä ei enää synny.

Tilastollisesti yrittäjyys on viime aikoina kasvanut, mutta tosiasiassa se tarkoittaa yksinyrittäjien määrää. Tämä on huolestuttavaa, koska yhteiskuntamme hyvinvointi perustuu työnantajayrityksiin, kasvuyrityksiin, ja niiden syntyminen on romahtanut. Isona syynä tähän on yhteiskuntamme rakenneuudistusten jämähtäminen, erilaisten riskien kasvaminen, kannustinloukut, ynnä muut yritysten kasvua estävät asiat, jotka tulisi pikaisesti minimoida.
Mielestämme tulisi luoda rohkeaa, työnantajien ja työntekijöiden yhteistoimintaa tukevaa muutosta, jonka avulla kasvuyrittäminen nostetaan tavoitteeksi kaikille yrityksille, jotka kasvua toivovat. Yhdessä Suomi saadaan raiteilleen ja näin myös varmistetaan, että hyvinvointivaltiomme säilyy seuraavallekin sukupolvelle.

Me yrittäjät olemme valmiina kantamaan tätä maata jatkossakin, mutta yksin emme pysty sitä tekemään. Tarvitsemme teidän kaikkien ääniä siihen, että suunta muutetaan. Nostetaan rimaa yhdessä. Muistakaahan siis äänestää eritoten tämän asian puolesta!

Loimaan Yrittäjät ry.
Alastaron Yrittäjät ry.