Bisonsin uusi päävalmentaja ratkennee ensi viikolla

0
Korisliigaan nousseessa biisonilaumassa on joukkueenjohtaja Heikki Perhon mukaan paljon enemmän Korisliigaan sopivia pelaajia kuin vuoden 2021 nousijajoukkueessa. Kuva: Anu Vuorinen

KORIPALLO Takaisin Korisliigaan yhden divarikauden jälkeen palaava (LL 27.4.) Bisons Loimaa on joukkueenjohtaja Heikki Perhon mukaan nousijajoukkueelle tyypillisessä ”sekavassa tilanteessa”.
Pelaajaneuvotteluja on ollut hankala aloittaa ennen liiganousun varmistumista, joten loimaalaiset lähtevät pieneltä takamatkalta muihin Korisliigan joukkueisiin verrattuna. Lisää hankaluutta tuo myös kolme kautta päävalmentajana toimineen Darko Mihajlovicin siirtyminen uusiin maisemiin.
Joukkueen rakentamisen kannalta tärkein palanen, eli uusi päävalmentaja, ratkennee jo ensi viikon aikana.
– Ollaan neuvoteltu muutaman valmentajan kanssa, ja nyt on aika tehdä päätöksiä. Ensi viikon aikana on pakko lyödä asiat lukkoon, Perho toteaa.
Pelaajasopimusten neuvottelu helpottuu huomattavasti valmentajan palkkaamisen myötä. Perhon mukaan rungon kasaaminen aloitetaan luonnollisesti nousijajoukkueen potentiaalisista liigapelaajista. Hän luottaa pitkäjänteisesti tehdyn työn kantavan hedelmää jo ensi kaudelle.
– Jotenkin luottavaisempi fiilis kuin kaksi vuotta sitten. Nyt joukkueessa oli paljon enemmän liigapotentiaalia omaavia pelaajia kuin viimeksi. Sillä tavalla helpompi lähteä rakentamaan korisliigajoukkuetta.
– Hyvin suuressa roolissa ovat ulkomaalaiset taas ensi kaudella. Meillä on iso mietinnän paikka, että miten pienet rahat kannattaa parhaiten käyttää.
Pelaajabudjetin Perho uskoo olevan samaa suuruusluokkaa kuin edellisellä liigakaudella. Yhteistyökumppaneille hän jakaa suurta kiitosta lojaaliudesta, sillä yritykset ovat seisseet vankasti Bisonsin tukena sarjatasosta riippumatta.
– Ei meillä liian iso budjetti tule olemaan. Mieluusti vähän enemmän kuin edellisellä liigakaudella, että saataisiin rosteriin laatua.
Yhteistyökumppanien lisäksi mittaamattoman suuren kiitoksen saavat myös talkoolaiset.
– Loimaalla homma toimii edelleen hienosti. Monella paikkakunnalla joudutaan joka asiasta maksamaan, mutta Loimaalla ottelutapahtumat hoidetaan lähes kokonaan talkoovoimin.
Kotipelien määrä Korisliigassa on hieman suurempi kuin 1. divisioona A:ssa, joten innokkaille talkoolaisille on luvassa työsarkaa myös ensi kaudella.
Myös yleisö löysi varsinkin loppukaudella hienosti katsomoihin, ja tunnelma niin kotiveräjässä kuin vieraspeleissäkin muistutti jälleen kuudennen kenttäpelaajan merkityksestä.
– Meininki on ollut katsomossa todella hyvä koko kauden ajan. Kyllä Loimaa selkeästi kuuluu Korisliigaan.