Alaikäinen moottoripyöräilijä pakeni poliisia

0

YPÄJÄ Poliisi valvoi liikennettä Ypäjän keskustassa sunnuntaina alkuillasta ja havaitsi Ypäjän Salen luota kohti Kurjenmäkeä kiihdyttävän moottoripyörän, jolle mitattiin nopeudeksi 57 km/h nopeusrajoituksen ollessa 40.
Poliisin havaittuaan moottoripyöräilijä kiihdytti vauhtiaan ja pyrki pakenemaan. Moottoripyörässä ei ollut rekisterikilpeä. Moottoripyöräilijä ajoi Koskentiellä pihatielle ja omakotitalon pihapiirin läpi pellolle, jonne pyörä jäi jumiin. Kuljettaja jatkoi matkaansa juosten, mutta poliisi sai hänet metsästä kiinni parin sadan metrin juoksukilpailun jälkeen.
Poliisille ilmeni, että mies on ajokiellossa ja hän on paennut poliisia myös kaksi viikkoa sitten, jolloin poliisi on poistanut moottoripyörästä rekisterikilvet, sillä se on rekisteröity mopoksi.
Poliisi epäilee alle 18-vuotiasta miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus ja tehtiin myös lastensuojeluilmoitus.