Mellilästä maailmalle – Saana Lindgren Ranskan liigaan

0

LENTOPALLO Ammattilaislentopalloilija Saana Lindgren (23) solmi 1+1-mittaisen pelaajasopimuksen Ranskan liigassa pelaavan Terville-Florange -joukkueen kanssa.

Lindgren on ponnistanut lentopalloparketeille Mellilästä ja on Jankko lentopallon kasvatteja. Hän on ehtinyt urallaan pelaamaan seitsemän kautta Mestaruusliigaa ja kuuluu maan ykköspelaajiin.

Viime kauden hakkuri pelasi LP Viestin joukkueessa Salossa. Kauden päätyttyä Lindgren matkasi ottelukohtaisella sopimuksella Sveitsin pääsarjaan yhden ottelun mittaiselle tuurauskeikalle.

– Päätin viime vuoden aikana, että haluan kokeilla siipiäni ulkomailla, jos mahdollisuus tulee. Viikon mittainen visiitti Sveitsissä vahvisti sitä käsitystä, että pärjään ulkomaan kentillä.

Mennyt kausi oli Lindgrenille henkilökohtaisesti menestys: hän voitti Mestaruusliigan runkosarjan pistepörssin, sijoittui neljänneksi torjunnoissa ja viidenneksi ässäsyötöissä.

– Toisaalta olen menneeseen kauteen tyytyväinen, mutta joukkueen kanssa kausi oli pettymys. Emme voittaneet mitään. Henkilökohtaisesti koen, että menin eteenpäin.

Lindgren on tällä hetkellä maajoukkueleirityksessä mukana ja paikka tämän vuoden EM-kisoissa on täysin mahdollinen. Se olisi jälleen yksi meriitti lisää Jankko lentopallon kasvatille.