Naiset ja nuoret mahtuivat mainiosti samalle torille

0
Eila Ahokas kiertää paljon joulumyyjäisiä itse tekemiensä nukenvaatteiden kanssa. Naisten Suvitorilla hän oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Loimaa/Kauppatori
Oona Tepponen

Lauantaina hierottiin monenlaisia kauppoja, kun Loimaan Seudun Yrittäjänaisten perinteiset Nuorten kauppiaiden markkinat sekä Naisten suvitori levittäytyivät Loimaan Kauppatorille.

Nuorten kauppiaitten tori järjestettiin jo 42. kertaa, ja Naisten suvitorikin on järjestetty jo yli kymmenen kertaa.

Tänä vuonna vetovastuussa oli Yrittäjänaisten senioriryhmä. Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Mirja Nevala kertoi, että tapahtuman järjestäminen oli vielä keväällä avoin kysymys.

– Koronavuodet jäivät välistä, ja sen jälkeen tapahtuma järjestettiin Rompe-Loimaan yhteydessä. Yrittäjänaisten hallitus kysyi, olisimmeko halukkaita järjestämään ja otimme tapahtumasta kopin, Nevala sanoi.

– Virallisista jäsenistä monet ovat lauantaisinkin töissä, yrittäminen on sillä tavalla kiireistä. Harvinaisen hyvin on tänä vuonna porukkaa, ja tilattiin hyvä ilmakin, Yrittäjänaisten senioriryhmään kuuluva Marjaana Kosonen iloitsi.

Nuorten kauppiaiden myyntipisteiltä löytyi runsaasti valinnanvaraa, ja myynnissä oli esimerkiksi vanhoja vaatteita ja leluja. Tänä vuonna suosittuja näyttivät olevan myös itse tehdyt korut, joita Ilona Viipurikin oli tullut torille myymään.

– Tässä on koruja ja kaikkia vanhoja leluja. Vaatteita on mennyt myös hyvin, hän kertoi myyntipisteensä äärestä.

Myynnissä olleita koruja kävivät ihastelemassa ystävykset Kerttu Arra ja Stella Kulmala , jotka olivat torilla itsekin myyntipuuhissa.

– Mulla on myös myynnissä koruja, Kulmala kertoi.

– Tykkään tällaisista koruista, joissa on valkoisia helmiä, Arra sanoi.

Eila Ahokas Marttilasta oli tullut Naisten suvitorille ensimmäistä kertaa ja yllättynyt siitä, kuinka suuri Loimaan tori onkaan.

– Olen Loimaalla käynyt tietysti ennenkin, mutten ole aiemmin kiinnittänyt toriin niin paljon huomiota, hän naurahti.

Vauvanukeille itse neulotut vaatteet olivat menneet Ahokkaan myyntipöydästä kaupaksi hyvin. Vinkin suvitorista hän oli saanut loimaalaiselta tuttavaltaan.

– Mukava tapahtuma, ja kerrankin ilma suosii! Minullakaan ei ole mitään katosta, joten sadepäivä olisi ollut todella huono.

Jokelan serkusten myyntipöydästä löytyi komeita, itse kasvatettuja ja letitettyjä valkosipuleita. Vihtori, Elsa ja Veera Jokela ovat olleet Nuorten kauppiaiden torilla myymässä joka kerta, “ihan pienestä pitäen”.

– Valkosipulit pitää itse nostaa ja kastella jos on kuuma päivä. Ne pitää myös kuoria ja letittää itse, Elsa Jokela sanoi.

Kahdeksanvuotias Adel Maklad oli tullut torille Turusta asti äitinsä Susannan kanssa.

– Tultiin mummilaan ja sitten samalla tänne. Hauskaa on ollut, Susanna Maklad kertoi.

– Ostin Aku Ankkoja ja vaatteita, Adel esitteli löytöjään.