Turku, Kaarina ja Raisio vauhdittavat kasvua ja niinpä Varsinais-Suomen asukasluku pyyhälsi uuden tasarajan yli – katso, mitkä kunnat yllättävät tilastossa

0
Syntyneiden ja kuolleiden määrässä on poikkeuksellisen iso erotus Loimaalla. Tänä vuonna on syntynyt 72 uutta loimaalaista, mutta kuolleiden määrä ylitti jo 180. Arkistokuva: Marttiina Sairanen.

Loimaan väkiluku on noussut yli 20:llä vuoden alusta, kertoo tiistaina julkaistu Tilastokeskuksen väkiluvun ennakkotilasto. Myös naapurissa Oripää on muutaman pään plussan puolella.

Koko Varsinais-Suomen asukasluku rikkoi lokakuussa 490 000 rajan. Maakunnassa oli tarkalleen ottaen 490 082 asukasta lokakuun lopussa.

Ennakkotilaston luvut tarkentuvat vielä tulevina kuukausina, kun kaikki muutokset saadaan kirjattua Tilastokeskuksen tietokantaan.

VARSINAIS-SUOMESSA on yli 4 500 asukasta enemmän kuin vuoden alussa. Valtaosa kasvusta on keskittynyt Turkuun, jossa uusia asukkaita on yli 3 000. Lukumääräisesti eniten ovat kasvaneet Kaarina ja Raisio, mutta myös Vehmaa ja Sauvo ovat nauttineet kokoonsa nähden nopeasti kasvupyrähdyksestä. Lisäksi Laitila ja Nousiainen ovat kasvaneet tänä vuonna ripeää vauhtia.

Ukrainalaiset ja maahanmuuttajat ovat monessa kunnassa väkiluvun nousun takana.

Yhdeksässä varsinaissuomalaisessa kunnassa väkiluku on laskenut vuoden vaihteesta.