Waurionkadulla ja Esterinkadulla odotetaan vielä vesinäytteiden tuloksia

0
LL arkisto.

LOIMAA Turuntien ja Asemakadun risteyksen tuntumassa sijaitseva runkovesijohto saatiin korjattua myöhään torstai-iltana.
Loimaan Veden johtaja Kimmo Virta kertoo, että korjaustyö kesti arvioitua pidempään ja vesiliikelaitokselle ehti jo tulla muutama puhelinsoitto, jossa tiedusteltiin, koska vedet saadaan takaisin.
Korjaustyön aikana vedet oli katkaistu Nurmenpolun alueelta, Waurionkadulta ja Esterinkadulta. Waurionkadulta ja Esterinkadulta vedet olivat olleet poikki maanantaista lähtien.
Virta sanoo, että vedet saatiin kytkettyä korjaustyön jälkeen Nurmenpolun alueelle myöhään torstai-iltana. Sen sijaan Waurionkadulle ja Esterinkadulle johtavia vesiputkia desinfioitiin yön aikana, ja perjantaina niitä huuhdeltiin.
Perjantaina aamupäivästä Virta kertoi, että Waurionkatua ja Esterinkatua koskevat vesinäytteet otetaan perjantaina iltapäivästä ja ne lähetetään analysoitaviksi. Kyseisille kaduille vesi oli tarkoitus avata iltapäivästä.
Virta sanoi vesiliikelaitoksen antavan juoma- ja ruokaveden keittokehotuksen Waurionkadun ja Esterinkadun kiinteistöille, sillä verkoston putket olivat olleet tyhjillään maanantaista saakka. Keittokehotus annetaan, jotta varmistutaan juoma- ja ruokaveden laadusta.
– Muutoin vettä voi käyttää tavanomaisesti esimerkiksi tiskaamiseen ja pyykinpesuun.
Virta arvioi, että vesinäytteiden tulokset saadaan viimeistään maanantaina, mutta asiasta tiedotetaan heti, jos keittokehotus voidaan poistaa aiemmin.

Runkovesijohdon vuotokohta sijaitsi Turuntien lähellä sijaitsevan muuntamon alla, mikä lisäsi korjaustyön vaikeuskerrointa (LL 22.11.).
– Hankaluutta riitti koko päivän, ja koko ilta meni montulla, Virta luonnehtii, mutta arvioi, että korjaustyö saatiin tehtyä hyvin vaikeuksista huolimatta.
Vesiliikelaitoksen mukaan vesijohtovedessä saattaa korjauksen jälkeen ilmetä rauta- ja mangaanisaostumia. Vesi on syytä juoksuttaa kirkkaaksi ennen käyttöä, koska esimerkiksi astiat ja pestävät vaatteet saattavat värjäytyä. Laitoksen mukaan saostumat eivät ole terveydelle vaarallisia.