Hyvä Joulupukki

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Kiva kun joulu lähenee ja saan taas kirjoittaa sinulle joululahjatoiveeni. Nyt minulla onkin vähän erilainen toivomus kuin viime jouluna. En haluakaan itselleni tällä kertaa mitään lahjaa vaan toivon, että joulupukki pystyisi antamaan kaupungin virkamiehille ja päättäjille viisautta tuleviin päätöksiin. Olisiko pukin muorilla jotain kardemummajauhetta heidän joulupuuronsa koristeeksi, että he ensi vuonna löytäisivät yhteisymmärryksen hyvin tasapuolisiin esityksiin ja päätöksiin?

Siellä valtuustossa on kaksi Olavia, jotka ovat kovasti huolissaan siitä, että kaupungin väkiluku vain laskee joka vuosi ja lasten osuus vain pienenee kun uusia lapsia ei synny entiseen tahtiin. Se toinen Olavi on myös huolissaan siitä, että asuntoja ei ole riittävästi.

Meillä täällä Virttaan kaupunginosassa on myös kova asuntopula, ja kunnan vuokratalotkin ovat aina täynnä. Onneksi on löytynyt rohkea rakentaja, joka on valmis rakentamaan kuuden asunnon rivitalon tuohon paraatipaikalle. Ennakkomarkkinointikin on jo käynnissä. Kaupunki ostikin juuri kaksi uutta asuntoa Juvan alueelle tehdystä rivitalosta. Tämän esimerkin mukaisestihan myös Virttaalta olisi kaksi asuntoa varattavissa kaupungille. Asukkaita niihin löytyy varmasti kovinkin nopeasti.

Sitten toisen Olavin huoleen asukasluvun laskusta ja lasten syntyvyydestä. Tässäkin asiassa me kuljemme täällä Virttaalla toiseen suuntaan. Jos tarkastellaan lukujen kehittymistä kylässämme viimeisen kymmenen vuoden ajanjaksolla, niin asukasluku on pysynyt verrattain stabiilina. Ja kun 10 vuotta sitten kylässämme oli 0–6-vuotiaita lapsia 26, tällä hetkellä heitä on 34. Koko Loimaan asukasmäärästä Virttaan väki muodostaa 2,8%, koko Loimaan alle kouluikäisistä Virttaalla asuu kuitenkin peräti 4,4%. Pieni pilke silmäkulmassa olenkin miettinyt sitä, että koska Turunkin väkiluku kasvaa, niin voisiko yhteinen nimittäjä olla Virttaanharjun maailman paras pohjavesi?

Ensi vuonna ratkotaan myös päiväkotiratkaisuja Virttaan osalta. Virttaan alueen kokonaiskehitys, tänne tehdyt ja tehtävät investoinnit ja infra ovat sillä tasolla, että kylä varmasti vain vahvistaa Loimaan vetovoimaa. Näistä syistä tulevan päiväkotiratkaisun täytyy olla pitkäjänteinen ja rakennettavien tilojen riittävän suuret turvaamaan laadukas peruspalvelu nykyisille ja tuleville perheille. Tilaratkaisun tulisi myös ottaa huomioon työväenopiston liikuntatarjonnan ja yhdistysten toiminnan tarpeet. Jospa, hyvä Joulupukki, se päiväkoti voisi valmistuessaan tosiaan palvella ihan koko kylää ja vähän lähialueitakin?

Hyvää joulun aikaa kaikille toivottaa,

Pikku-Pentti