Nuoretko muka eivät ymmärrä paperilehden päälle?

0
Puistokadun koulun kahdeksasluokkalaiset Ida-Aliina Hiltunen ja Josefiina Värjönen lukevat lehtensä mieluummin paperisena kuin sähköisenä. Mikko Kankare kertoi puolestaan lukevansa uutiset lähes pelkästään netistä. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA Moko eli monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikon mediapäivä toi Puistokadun yläasteen oppilaat tutustumaan Loimaan Lehden toimitukseen. Niin digisukupolven nuoria kuin he ovatkin, oman syntymävuotensa eli vuoden 2009 lehtiä selanneet Ida-Aliina Hiltunen ja Josefiina Värjönen kertoivat lukevansa lehtensä mieluummin paperisena kuin diginä. Jos he joskus lukevat uutisia sähköisessä muodossa, silloin puhelimesta avataan joko iltapäivälehtien tai Ylen sivut.

– Paikallislehteä tulee luettua säännöllisesti, muita epäsäännöllisemmin, Hiltunen ja Värjönen pohtivat lukutottumuksiaan.

Sen sijaan Mikko Kankare kertoi olevansa lähes täysin sähköisten uutisten varassa.

– Tosi harvoin luen sanomalehteä. Ehkä joskus isovanhempien luona, hän totesi ja sanoi seuraavansa maailmanmenoa lähinnä netistä.

Hän arveli, että printtilehtien uutisia tulisi seurattua tiiviimmin, jos niistä tehtäisiin uutispätkät jonkin sosiaalisen median alustalle.

– Ei kaikista, mutta mielenkiintoisimmista voisi tehdä.

Myös Värjönen epäili, että nuorien tulisi luettua sanomalehtiä enemmän, jos he törmäisivät ensin mielenkiintoiseen juttuun sähköisessä versiossa.

– Silloin he voisivat haluta lukea jutun myös ihan lehdestä.

Aihekategorioista Kankare sanoi seuraavansa mieluiten urheilua ja toivoisi siitä enemmänkin juttuja. Hiltunen ja Värjönen taas haluaisivat lukea useammin esimerkiksi nuorten hyvinvointia käsittelevistä teemoista.

Vierailu toimitukseen oli heidän mielestään mielenkiintoinen.

– On kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea yhden jutun taustatyöhön kuuluu, Värjönen tiivisti käynnin ideaa.

Puistokadun koulun oppilaat tutustuivat mediapäivänään Loimaan Lehden toimituksen tiloihin ja historiaan. Ida-Aliina Hiltunen, Josefiina Värjönen ja Mikko Kankare tutkivat oman syntymävuotensa eli vuoden 2009 lehtiä. (Kuva: Sari Holappa)