Padelhallin toiminta katkeaa ainakin hetkeksi – jatkamista jossain muodossa selvitetään aktiivisesti

0
Padelhallissa on tällä hetkellä neljä kenttää. Ensi viikolla selvinnee, korvataanko osa kentästä muilla aktiviteeteilla. Padelin jatkumista hallin omistaja Markku Helander pitää todennäköisenä. Arkistokuva.

Padel Club Finlandin toiminta Loimaalla päättyy tiistaina 16.1. Toimintaa pyörittänyt Padel Sports Oy hakeutui yrityssaneeraukseen viime heinäkuussa, jonka lopputuloksena yritys lopettaa toiminnan kuudessa padelkeskuksessaan. Loimaan lisäksi ensi viikolla toiminta Padel Club Finlandin toiminta päättyy myös Imatralla, Lahdessa, Lappeenrannassa ja kahdessa Oulun toimipisteessä.

Imatraa ja Loimaata lukuun ottamatta muilla paikkakunnilla on halleille löydetty uudet vuokralaiset, ja pallot paukkuvat lasikopeissa tuttuun tapaan. Myös Loimaalla hallin omistaja Markku Helanderilla ja padeltoimintaa pyörittävällä Sanni Kiviniemellä on halu jatkaa padelin merkeissä.

– Hallin käyttö on ollut hyvin vilkasta ja uskomme toiminnan kannattavuuteen. Jatkomahdollisuuksista saadaan lisäselvyyttä ensi viikon aikana, vielä ei voi luvata mitään, Kiviniemi kommentoi.

Hallin neljä kenttää omistava rahoitusyhtiö kauppaa kenttiä maanantaina päättyvässä huutokaupassa. Helander pyrkii hankkimaan jo hallissa olevat kentät omistukseensa, jolloin padelin pelaaminen voisi jatkua nopeallakin aikataululla.

– Me luultiin, että kentät ovat padelyhtiön, mutta ne omistikin leasing-yhtiö. Tässä yhteistyössä oikein mikään ei ole mennyt, niin kuin sovittiin, Helander jyrähtää.

Helander kertoo tähtäävänsä kaikkien neljän kentän hankintaan, mutta vähemmälläkin kenttämäärällä toiminta onnistuisi.

– Oikea määrä olisi ehkä kolme kenttää, mutta siihen yhden kentän tilalle ei oikein mahdu sitten mitään muuta. Kahdella kentällä vuoroja joutuisi hieman jonottamaan, mutta järjestäjille olisi järkevämpää pitää kaksi kenttää täynnä, kuin neljä kenttää vajaana.

– Hieman saatetaan siis supistaa, mutta eiköhän padelia pääse Loimaalla pelaamaan jatkossakin.

Helander kertoo keskustelleensa usean vuokralaisehdokkaan kanssa. Kaksi vuokralaista haluaisi hallin neljällä kentällä ja yksi haluaisi kaksi padelkenttää ja lisäksi kuntosalitoimintaa. Myös Loimaan kaupungin kanssa on käyty keskusteluja.

– Päätöksiä ei aleta odottamaan pitkiä aikoja, vaan jatketaan mahdollisimman nopeasti, Helander linjaa.

– Ainakin jonkun mittainen katkos tulee joka tapauksessa, kun pitää nostaa varausjärjestelmä takaisin käyttöön ja hoitaa myös muita asioita. Näistä kaikista ollaan paljon viisaampia ensi viikon alkupuolella, jatkossakin hallin pyörittämiseen lupautunut Kiviniemi lisää.