Bisonsin uusi päävalmentaja ei usko taikatemppuihin

0
Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäen mukaan nuori ikä ei ole tuntunut ongelmalta. Joukkue on sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen säilyttää paikka Korisliigassa.

KORIPALLO Bisons Loimaan lauantaina käynnistyvät Korisliigan alemman loppusarjan ottelut käydään uudessa komennossa, kun päävalmentaja Juri Heinämäki vapautettiin tehtävistään ja päävalmentajaksi nostettiin apuvalmentajana alkukauden toiminut Konsta Mastomäki.

– Seurajohdon viesti oli, että he haluavat muutosta ja joutuivat tekemään vaikean päätöksen. Me kaikki tehdään loppukausi töitä yhteisen tavoitteen eteen. Eli haluamme säilyttää liigapaikan, Mastomäki kommentoi.

Apunaan Mastomäellä on Cedric Latimer ja Eero Aaltonen. Latimerin kausi pelaajana jäi loukkaantumisten vuoksi yhden lämmittelyn mittaiseksi, ja kokenut laitahyökkääjä onkin ollut kuluneen kauden penkin takana.

– ”Cedun” pitkä kokemus näkyy pienissä asioissa ja hän tietää taktisella puolella hyvin, mitä pelaajilta voi odottaa. Eli mitä he osaavat ja mitä pystyvät oppimaan.

– Eerolla pääpaino on fysiikassa, jossa hän on huippuammattilainen. Hän ymmärtää myös hyvin, mitä kentällä tapahtuu ja mitä pitäisi tapahtua.

24-vuotias Mastomäki on ollut Bisonsin apuvalmentajana edellisen liigakauden alusta asti. Kaudella 2020–2021 hän oli Forssan Koripoikien apuvalmentajana 1-divisioona B:ssä ja sitä aiemmin hän valmensi Forssassa juniorijoukkueita. Pelaajataustaa löytyy kolmen kauden ajalta FoKoPon edustuksessa A-divisioonasta.

– Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin olen ollut enemmän kiinnostunut valmentamisesta ihan pienestä pojasta lähtien. Minua kiinnostaa enemmän tietää miksi jotain asioita kentällä tehdään kuin tehdä niitä itse.

Ammattivalmentajan ura tuntui Mastomäen mukaan muutenkin realistisemmalta, kuin ammattipelaajan ammatti. Tärkeintä haaveissa oli rakkaus koripalloon. Apuvalmentajana työskennellessään Mastomäki toimi samalla Loimaan Korikonkareiden valmennuspäällikkönä ja pesti jatkuu edelleen, mutta enemmän edustusjoukkueen ehdoilla. Tästä junioriseuran tuesta ja ymmärryksestä Mastomäki ja Bisons ovat hyvin kiitollisia.

– Aika paljon tässä on kehittynyt ja toivottavasti tulen kehittymäänkin. Toivottavasti neljän vuoden päästä voin sanoa samanlaisesti. Jatkuvasta kehittymisestä tässä hommassa kuitenkin on kyse.

Korisliigassa Mastomäki on toiminut Juri Heinämäen lisäksi nykyään Uudenkaupungin Korihaita valmentavan Darko Mihajlovicin apuvalmentajana. Erityylisiltä käskyttäjiltä on tarttunut nyansseja Mastomäen pelifilosofiaan, mutta loppukausi kuluu pitkälti Heinämäen opeilla.

– Tässä ajassa ei mihinkään taikatemppuihin pysty. Enemmän puhuttiin joukkueena siitä, että pitää yksinkertaisesti löytää keinot tehdä asioita paremmin. Yrityksestä tai asenteesta ei ole jäänyt kiinni yksikään peli.

– Meidän playoffit alkavat nyt. Pelaajat tiedostavat, että olet kentällä sitten kaksi tai 32 minuuttia, niin kaikki pitää jättää sinne.

Bisonsilla on jäljellä kolme ottelua ennen kahden viikon mittaista maajoukkuetaukoa. Pelaajahankintoja voi Korisliigassa tehdä vielä maaliskuun alussa, ja Loimaallakin ollaan valmiita reagointeihin.

– Markkinoita on tarkkaan seurattu ja kyllä pelaajia tarjolla on. Nämä varmasti selviävät lähiviikkoina.

Bisons–KTP-basket Loimaan liikuntahallissa lauantaina klo 17.