Osuuspankki Harjuseudun Alastaron konttoriin suunniteltua enemmän remontoitavaa

0
Oripään Sähkön yrittäjä Sami Salminen uusi pankkisalin valaisimia aiempaa energiatehokkaampiin.

LOIMAA/ALASTARO Osuuspankki Harjuseudun Alastaron konttorissa on tehty toista viikkoa sisäremonttia pankkisalissa.

Remontin myötä alakerran pankkisalin seinät maalataan, valaistus ja sisustuselementit uusitaan, marmorilattia kunnostetaan ja lähes kaikki kalusteet uusitaan. Myös aulan kassapiste uudistetaan siten, että pankkiasiointiin saadaan enemmän yksityisyyttä.

– Kassapiste oli ennen täysin avoin, pankin toimitusjohtaja Sanna Metsänranta havainnollistaa ja sanoo, että samalla odotustilat siirretään hieman kauemmas kassasta, jolloin sitäkin kautta lisätään yksityisyyttä.

Henkilökunta puolestaan saa käyttöönsä sähköpöydät.

1980-luvun puolivälin jälkeen rakennettu Alastaron konttori on otettu käyttöön vuonna 1987. Asiakastilojen viimeisin remontti on tehty vuonna 2007.

Investoinnilla pankki pyrkii lisäämään niin asiakkaiden kuin työntekijöidensä viihtyisyyttä. Metsänranta kertoo, että remontin myötä asiakastiloihin tuodaan vaaleutta ja uutta henkeä.

– Me emme ole lähdössä tästä mihinkään. Ihmiset voivat olla rauhallisin mielin.

Hän sanoo, että remontin myötä Alastaron konttori päivitetään samalle tasolle kuin Osuuspankki Harjuseudun Oripään konttori, jota hän luonnehtii kauniiksi ja uudenaikaiseksi.

Alastaron remontin ajaksi kaikki asiointi on keskitetty Oripään konttoriin, jossa myös lähes koko henkilökunta työskentelee parhaillaan.

Pankki on järjestänyt tiistaisin asiakkaille kuljetusmahdollisuuden Oripään konttoriin. Toistaiseksi kuljetuspalvelulle ei ole ilmennyt tarvetta, mitä asiakkuuspäällikkö Katri Keskitalo pitää hivenen yllättävänä.

Alastaron konttori on tarkoitus avata suunnitelmien mukaisesti jälleen tiistaina 20. helmikuuta.

Laatumaalauksen yrittäjä Heikki Nuutila pohjamaalasi Alastaron konttorin pankkiaulaa. Kuva: tet-harjoittelija Hertta Prusi.

Konttorin sisätilojen remonttia oli suunniteltu jo pitkään.

Sen sijaan pankissa ei oltu varauduttu yläkerran vesivahinkoon, joka ilmeni henkilökunnalle heidän tullessaan töihin tiistaiaamuna viime viikolla. Metsänranta kertoo, että kattokaivon hajoamisen vuoksi sulamisvesiä oli päässyt yläkertaan ja pikkuisen alakertaankin, joskaan ei pankkisalin puolelle.

Keskitalon mukaan onni onnettomuudessa oli se, että vahinko sattui arkipäivänä eikä viikonloppuna, jolloin vahinko huomattiin tuoreeltaan.

– Katto oli tullut tiensä päähän, Metsänranta pohtii ja sanoo, että kyse on tasakattoisesta huopakatosta, jonka päällä on sepeli.

Tavoitteena on, että katto uusitaan ensi kesänä. Metsänranta ei osaa vielä sanoa, toteutetaanko kattoratkaisu edelleen tasakattoisena vai tehdäänkö katolle pikkuisen lapetta.

Metsänranta arvioi, ettei ensi kesän kattoremontti tule vaikuttamaan pankin aukioloaikoihin. Hänen mukaansa ylimääräinen remontti ei tule näkymään asiakasmaksuissakaan.

Osuuspankki Harjuseudun asiakkuuspäällikkö Katri Keskitalo ja toimitusjohtaja Sanna Metsänranta lupaavat, että taustalla seinällä näkyvä teos säilyy konttorissa remontin jälkeenkin.

Viime kuussa uutisoitiin siitä, että Osuuspankki Harjuseudun naapurissa Loimaalla ja Paimiossa toimiva Lounais-Suomen Osuuspankki tunnustelee yhdistymistä Lounaismaan Osuuspankin kanssa (LL 16.1.).

Osuuspankki Harjuseudussa fuusiosta on kulunut pian kolmisen vuotta. Alastaron ja Oripään Osuuspankit yhdistyivät Harjuseuduksi kesällä 2021.

– Uskon, että Op-ryhmän rakenne elää lähivuosien aikana. Jokaisen pankin tulee ensisijaisesti pohtia, mikä on sen asiakkaille paras ratkaisu muuttuvassa pankkimaailmassa, Metsänranta vastaa kysymykseen siitä, onko Osuuspankki Harjuseudulla vireillä fuusiosuunnitelmia.