Kanteenmaan varastokentälle haetaan pian ympäristölupaa

0
Kanteenmaan varastokentän työpäällikkö Henna Välikangas kertoi syksyllä 2022, että renkaiden käyttö nopeuttaa suojavallien rakentamista ja vähentää rekkarallia siihen verrattuna, että valleja täytettäisiin esimerkiksi betonimurskeella tai tuhkalla. Kuva: LL arkisto / Pasi Salo.

PUNKALAIDUN Kanteenmaahan Kakkostien tuntumaan suunnitellun varastokentän rakentamistöitä on jatkettu loppu- ja alkuvuoden aikana.

Tällä hetkellä kentällä ei tapahdu mitään, sillä infrarakentaja GRK Suomi oy:n työmaapäällikkö Henna Välikangas kertoo, että työt on saatu tällä erää päätökseen. Alue ei ole kuitenkaan vielä valmis.

Hän sanoo, että kentälle tuotiin talven aikana jätteenpolton seurauksena syntyvää käsiteltyä pohjakuonaa. Hänen mukaansa varastokenttää reunustavia rengasvalleja ei suurennettu tässä vaiheessa.

Seuraavaksi yhtiö aikoo hakea varastokentälle ympäristölupaa. Välikangas arvioi, että lupa saataneen vireille tämän kevään aikana.

Varastokentän rakentaminen alkoi noin puolitoista vuotta sitten (LL 22.9.2022), ja tuolloin yhtiöllä ei ollut vielä täyttä varmuutta siitä, mitä kentällä tullaan varastoimaan ja käsittelemään.

Välikangas sanoo, että yhtiöllä on erityyppisiä vaihtoehtoja siitä, mitä kentällä tullaan tekemään. Kyse olisi jonkinlaisesta bioterminaalialueesta.

Hän ei tässä vaiheessa avaa suunnitelmia tarkemmin, koska niiden toteutumiseen vaikuttaa myös se, millainen ympäristölupapäätös tulee.

Välikangas lupaa, että varastokentän tiimoilta järjestetään asukastilaisuus hyvissä ajoin ympäristöluvan kuulutusvaiheessa.