Kriisikokouksessa pohjustettiin Oripään kantaa terveysaseman lakkauttamisen varalta

0
ORIPÄÄN kunnanhallitus kokoontui kriisikokoukseen maanantaina.
Kokoontumisen syynä olivat Varsinais-Suomen hyvinvointialueen viime perjantaina julkistamat palveluverkkoa koskevat suunnitelmat, joiden mukaan Oripään terveysasema lakkautettaisiin vuoden 2026 loppuun mennessä. Oripääläiset suuntaisivat jatkossa Pöytyälle Riihikosken terveysasemalle (LL 15.3.).
Päätöksiä ei vielä ole, sillä kyse on viranhaltijapohjalta tehdystä palvelurakennesuunnitelmasta.
Oripään kunnanhallituksen puheenjohtaja Anne-Mari Kaarto (kesk.) kertoo, että hallituksen kokoontumisen tarkoituksena oli keskustella ja vaihtaa ajatuksia, joiden pohjalta kunnanjohtaja pystyy laatimaan kunnan virallisen lausunnon Varhan sotekeskuspalveluverkkoa koskevasta uudistuksesta.
Oripään kunnanhallitus kokoontuu jälleen ensi maanantaina, jolloin se antaa varsinaisen lausuntonsa hyvinvointialueelle.
Kaarto luonnehtii kunnanhallituksen jäsenten olleen huolissaan ja pettyneitä Varhan Oripään terveysasemaa koskevista suunnitelmista.
– Miksi näin ja miksi juuri Oripää? Mitkä ovat todelliset säästöt? Perusteluja kaivataan, hän sanoo ja kysyy, onko Varhassa huomioitu joukkoliikenneyhteyksien heikkous, jos Oripään terveysasema lakkautetaan.
Terveysaseman lakkauttaminen ei iskisi pelkästään ikääntyneeseen väestöön, vaan hänen mukaansa siitä kärsisi muun muassa alakoululaisten hammashuolto.
Kaarto kertoo, että Oripään kunta on valmis neuvottelemaan esimerkiksi tilojen hyötykäytöstä. Tilojen hyötykäytöllä hän viittaa muun muassa siihen, voitaisiinko esimerkiksi Palvelutalosta järjestää tilat kuntalaisille lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottoa varten. Hän muistuttaa, että Oripäässä käy Palvelutalossa lääkäri tiettyinä päivinä viikossa, jolloin samaan yhteyteen voitaisiin pohtia myös yleisemmin vastaanottoa kuntalaisille.
– Ja sairaanhoitajan vastaanottotoiminta on ollut varsin toimiva tälläkin hetkellä. Miksi lähteä poistamaan sitä?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän