Loimaan kaupunki ei Pride-liputa

0
Nuorisovaltuuston aloite esitettiin kaupunginvaltuustossa toukokuussa. Kuvassa ovat nuorisovaltuuston puheenjohtaja Roper Penter (toinen vas.) sekä Lauri Korkeakangas, Samuel Revo sekä Erica Savila. LL ARKISTO / KATI UUSITALO

LOIMAAN kaupunki ei liputa Pride-päivänä.
Loimaan nuorisovaltuusto oli ehdottanut aloitteessaan, että kaupunki osoittaa sitoutumisensa ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tukemiseen asettamalla sateenkaarilipun omiin keskeisiin lipputankoihinsa Pride-päivänä perjantaina 28. kesäkuuta (LL 8.5.).
Valtuustoaloite oli hallintopalveluiden valmisteltavana, ja kaupunginhallitus otti siihen kantaa maanantaina.
Hallitus toteaa aikaisemman päätöksensä mukaisesti, että Loimaan kaupunki liputtaa virallisten liputuspäivien lisäksi vakiintuneina liputuspäivinä ja sisäministeriön liputussuosituksen mukaisesti.
Hallitus ei näe perustetta muuttaa aikaisempaa päätöstään, koska asiassa ei ole ilmennyt mitään uutta perustetta.
Kaupunginhallituksen käsittelyssä toinen varapuheenjohtaja Marke Tissari (sd.) esitti, että kaupunki olisi liputtanut Pride-päivän puolesta nuorisovaltuuston aloitteen mukaisesti. Tissarin muutosehdotusta ei kuitenkaan kannatettu, ja ehdotus raukesi kannattamattomana.
Hallitus totesi aloitteen loppuun käsitellyksi.

Edellisen kerran aihe oli sivistyslautakunnan käsiteltävänä joulukuussa 2022 ja kaupunginhallituksessa helmikuussa 2023.
Lautakunta totesi tuolloin muun muassa, että julkisena toimijana kaupunki on velvollinen toimimaan yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteita noudattaen. Lautakunnan mukaan kaupungin on päätettävä periaatteellisesti kantansa Pride-liputusta laajemmin myös muiden vähemmistöryhmien, kuten romanien ja saamelaisten, liputuskäytäntöjen osalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän