Punkalaitumen pappila ei mennyt kaupaksi

0
Hirsirunkoinen pappila on noin 500 neliötä. LL ARKISTO / HUUTOKAUPAT.COM

PUNKALAITUMEN seurakunnan pappilan huutokauppa päättyi viime perjantaina.
Seurakunnan talouspäällikkö-toimistosihteeri Outi Uusi-Kouvo kertoo Pappilan herättäneen kiinnostusta, mutta yhtään pohjahinnan ylittävää tarjousta ei jätetty.
Kohde oli myynnissä huutokaupat.com -sivustolla, pohjahinta oli 200 000 euroa. Pappila oli myynnissä huhtikuun puolivälistä saakka (LL 15.4.).
Pappila oli myynnissä toistamiseen, sillä sitä yritettiin kaupata viime kesänäkin, tuolloin ilman pohjahintaa. Silloin korkein jätetty tarjous oli 162 000 euroa, joka ei miellyttänyt seurakuntaa eikä kauppoja syntynyt.
Uusi-Kouvo sanoo, että pappilan myyntiä tullaan jatkamaan aiemman päätöksen mukaan, mutta seuraavasta myyntiajankohdasta ei ole päätöstä. Punkalaitumen kirkkoneuvosto ja -valtuusto kokoontuvat seuraavan kerran vasta syyspuolella.
– Punkalaitumen seurakunnalla ei ole taloudellista pakkoa myydä pappilaa juuri nyt, mutta myynti on osa kiinteistöstrategiaa, jonka kirkkovaltuusto on vahvistanut vuonna 2022, Uusi-Kouvo taustoittaa.
Strategiassa myyntiä on perusteltu sillä, että seurakunta luopuu tarpeettomista, vajaalle käytölle jääneistä rakennuksista, jollaiseksi pappilakin luetaan.
– Kiinteistöstrategiassa on myös huomioitu se, että myyntiaika saattaa olla pitkä, juuri niin kuin nyt näyttää tapahtuvan, Uusi-Kouvo pohtii.
Pappilan päärakennus on valmistunut vuonna 1898, ja valmistuessaan se oli yksi Suomen suurimmista pappiloista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän