Topi Tuura palasi Loimaalle, LP etevämpi pelissä

0
Topi Tuuran paluu Loimaan pesäpallostadionille jäi hieman vaisuksi, kun Riihimäen pelinjohto ei oikein keksinyt hänelle käyttöä. HANNA PIETILÄ

Loimaa–Riihimäki 2–1 (11–2, 1–2, 1–0).

PESÄPALLO Urallaan 220 kertaa LP:n edustuksen nutun päälleen vetänyt, modernin ajan seurahistorian merkittävin pelaaja yhdessä Aleksi Lehtimäen kanssa, todellinen seuraikoni Topi Tuura palasi Loimaan pesäpallostadionille lauantaina. Ensimmäistä kertaa urallaan hän esiintyi tutussa ja turvallisessa paikassa vierasjoukkueen riveissä. Paikalle oli saapunut yli 200 henkeä katsomaan Tuuran paluuta, mitä voidaan pitää hyvänä määränä, sillä käytännössä koko seuran oma juniorikaarti oli huoltajineen Tampereella alueleirillä.

Vierasjoukkue ja osa yleisöstä sai optimialun pelille, kun Riihimäki meni Samu Saarisen ja Tuuran keskiosumilla 0–2-johtoon. LP tuli kuitenkin terävästi peliin mukaan, kun se pääsi mailan varteen. Hyvillä lyönneillä ja osittain vastustajan ulkokentän avustuksella LP johti kahden vuoron jälkeen 9–2. Juoksuista merkittävimpiin kuului itseluottamustaan löytäneen Eemeli Mäen hieno kolmosluukkupuhkaisu. Ulkokentän pahin hörppy nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Toni Pomellin maapallo livahti takaa läpi ja päästiin todistamaan illan ainoaa kunnaria. Joona Iivonen kotiutti Pomellin tuplajuoksun, ja sillä merkattiin taululle jakson loppulukemat.

Numerot olivat avausjaksolla varsin selkeät, mutta ei kotijoukkueen tarvinnut esittää ihmeitä kentällä. Hyvin usein pesäpallopelissä käy niin, että liian helposti tulleen avausjakson jälkeen toisesta jaksosta tulee vaikea. Niin kävi tälläkin kertaa.

Haasteet alkoivat jo jaksotauolla, kun Miro Märsylän jalkavaivat pakottivat hänet luopumaan hihanumerostaan 2. Toisen jakson alkupuolella niin ikään jalkavaivoista kärsinyt Joona-Tapio Mattila loukkasi itseään lisää ulkopelissä ja jouduttiin kantamaan vaihtoon. Riihimäki oli mennyt avausvuorossa jälleen 0–2-johtoon Henrik Ristolaisen onnistumisilla. LP:n sisäpeliin sattui tältä kaudelta tuttuja isoja virheitä taas hankalissa hetkissä, mikä vesitti jatkuvuuden sisäpelistä. Kolmannessa vuorossa kokoonpanoon takaisin palannut Tommi Malinen kotiutti hyvän pelin pelanneen Aleksi Lahden ja peli oli 1–2. Jos avausjaksolla etenkin vastustajan takakenttä oli vaikeuksissa, toisen jakson lopussa se venyi voittaviin suorituksiin. Etenkin Riihimäen seuraikoni, 36-vuotias Arto Lehti haki kaksi hienoa syöksykoppia kakkoskopparin tontilta erittäin ratkaisevilla hetkillä. Näin RPL niisti toisen jakson itselleen.

Supervuorossa LP sai murjottua väkisin yhden juoksun, kun Malinen kotiutti Pomellin. Jos ei Riihimäen ulkopeli vakuuttanut avausjaksolla, sisäpelin voidaan sanoa olleen koko ottelun ajan vähintään heikkoa ja osittain jopa sekavaa. Siitä kertoo vain kahdeksan kolmostilannetta ja etenkin se, että täydellisen avauslyöntivuoron jälkeen pelinjohto ei löytänyt tilannetta tai käyttöä Tuuralle, joka ainakin osaa yleisöstä tuntui harmittavan. Supervuoro 1–0 ja täten kaksi sarjapistettä kotijoukkueelle jaksoin 2–1. Voittoon näinkin heikolla esityksellä otteluruuhkan keskellä oltiin ihan tyytyväisiä.

– Vaiheikas peli ja pitää olla tyytyväinen, että tälläkin kertaa LP poistuu siitä voittajana. Ihan hyvä meidän kannalta, että Topi pysyi ilman tilanteita, mutta varmasti vähän harmi Riihimäelle. Omat lyönnit olivat ihan hyviä siihen peilaten, miten heikosti olen tässä päässyt pesäpalloa harjoittelemaan. Silloin kun ei puristanut, niin osui hyvin. Ihan tyytyväinen olen suoritukseen, iltaa neljästi kotiuttanut kakkospalkittu Tommi Malinen summasi.

Tuuralla riitti vientiä ja jututettavia pelin jälkeen.

– Varmasti itsellä oli ekstralatausta, harmittavasti peli pyöri niin, ettei oikein paikkoja tullut. Hyvä alku, mutta sitten oltiin surkeita. Hienosti kuitenkin saatiin kasattua itsemme toiselle jaksolle ja saatiin vielä palkinnoksi piste siitä. Koko peliä kun miettii, niin kyllä LP oli parempi ja ansaitsi voiton, Tuura arvioi.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Pomell, jonka joukkue oli nimennyt otteluun kapteeniksi. Hän pääsi ottelemaan hutunkeittoon hyvää ystäväänsä Tuuraa vastaan.

LP:llä on ollut kova peliruuhka, joka näkyy joukkueen terveystilanteessa. Tässä pelissä menetettiin Mattila, Märsylänkin tilanne on auki. Positiivista on se, että Iiro Hämäläisen edellisviikolla saama vamma osoittautui pelättyä lievemmäksi ja hänet nähtäneen pelihommissa piakkoin juhannuksen jälkeen.

Ennen juhannusta LP matkustaa vielä sarjajumbo JoKo-junin vieraaksi.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän