Justus Kilpinen tuo kokemusta ja syvyyttä Biisonilaumaan

0
Kovana työntekijänä tunnettu Justus Kilpinen tuo kokemusta Bisonsin riveihin. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

KORIPALLO Miesten Korisliigan alkuun on aikaa vajaa kolme kuukautta. Bisons Loimaa on jatkanut metsästystään pelaajamarkkinoilla tuloksekkaasti, kun kuluvana vuonna 31 vuotta täyttävä Justus Kilpinen siirtyy saviseudulle yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

Tampereen Pyrinnön kasvatti on kokenut Korisliiga-pelaaja, jolla on vyöllään jo 234 ottelua pääsarjatasolla. Debyytti tuli jo kaudella 2012-13 kasvattajaseuran paidassa. Pyrinnön lisäksi Kilpinen on pukenut ylleen Korihaiden peliasun yhden kauden ajan 2017-18 ja Lapuan Kobrien peliasun kahden kauden ajan 2021-23.

Kilpinen tunnetaan kovana työntekijänä, jonka kaikki avut eivät välttämättä aina näy tilastoriveissä. Etenkin puolustuspäässä Kilpinen on erinomainen pelaaja, joka pystyy puolustamaan itseään isompia pelaajia. 193-senttinen Kilpinen on hyvin liikkuva iso laitapelaaja, joka tulee olemaan Bisonsille apu etenkin isompien pelaajien rotaatiossa.

Kilpinen itse on hyvin mieluissaan sopimuksesta Loimaalle.

– Bisons saa riveihinsä pelaajan, joka on valmis laittamaan kaikkensa likoon joka ilta joukkueen menestyksen eteen. Koen vahvuuksiksini kokemuksen myötä tulleen rauhallisuuden kentällä ja monipuolisuuden molemmissa päissä kenttää. Meillä on selkeästi rakenteilla kilpailukykyinen joukkue ja innolla liityn mukaan Biisonilaumaan.

Tavoitteiden osalta Kilpinen on maltillinen, mutta määrätietoinen.

– Henkilökohtaisesti tavoitteenani on pelata parempi kausi kuin edellinen kausi oli. Sitä kautta varmasti pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan. Pudotuspelit ovat jokaisen koripalloilijan mielestä kauden parasta aikaa ja uskon niiden olevan täysin mahdolliset meille tulevalla kaudella, Kilpinen sanoo.

Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki on tyytyväinen kokeneen suomalais-pelaajan tartuttua haaviin.

– Joukkueenjohtaja Heikki Perhon kanssa käytiin juhannusongella ja saimme koukkuumme hyvän kalan. Justus on kokenut Korisliiga-pelaaja, joka on etenkin hyvä joukkuepelaaja. Fiksuna pelaajana hän varmasti sopeutuu pelityyliimme hyvin ja tulee olemaan meille iso apu etenkin isojen pelaajien rotaatiossa. Halusimme kokemusta joukkueeseen ja Justus tuo omalla preesensillään paljon hyvää niin kentälle kuin sen ulkopuolelle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän