Saatkohan tänä jouluna rukkaset?

PUNKALAIDUN Radiosta tulee turkulaista ohjelmaa, ompelukone tikkaa ja hyllyillä roikkuu poron- ja lampaannahkoja sekä lampaanvillaa. Punkalaitumen Kanteenmaassa tehtaillaan tähän aikaan vuodesta rukkasia lähes kellon ympäri. Kun yrittäjäpari Juhani ja Taina Mielonen työskentelee 16 tuntia päivässä, valmistuu arviolta 50 kinnasparit. Työtahti on kova, sillä rukkaset ovat erityisen suosittu joululahja.

Poronnahaka taipuu Punkalaitumella räiskyvän värisiksi rukkasiksi. Nahka pitää tuulen ja vuoreen ommeltava lampaanvilla tai tekoturkis lämmön. Kuva: Marianna Langenoja

Poronnahaka taipuu Punkalaitumella räiskyvän värisiksi rukkasiksi. Nahka pitää tuulen ja vuoreen ommeltava lampaanvilla tai tekoturkis lämmön. Kuva: Marianna Langenoja


– Toiset puhuvat lamasta, mutta meidän yritykseemme vaikuttavat enemmän sääolosuhteet kuin taloussuhdanteet, Juhani Mielonen sanoo.
Pariskunta myy käsin tekemiään nahkatuotteita toreilla ja markkinoilla. Jos markkinapäiväksi sattuu sadekeli, rukkasten myyminen on kuin hiekan kaupitteleminen Saharaan. Jos sen sijaan tulee mukavan kirpeä pakkaspäivä, myynti on taattu. Suomalaiset arvostavat kotimaista käsityötä ja laatua.

Marianna Langenoja

 

 

Lue lisää 6.11.2014 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla